5 сигурни знака, че се готвят да ви уволнят

5 сигурни знака, че се готвят да ви уволнят
Canva

За никого не е приятно да остане без работа. Уволнението от работното място носи огромна доза напрежение и несигурност. Но как да разбере дали не ви грози точно тази опасност? Представяме ви пет сигурни знака, които обикновено показват, че се готвят да ви уволнят:

Намаляване на работния обем или производство

Ако забележите значително намаляване на работния обем, поръчки или производство във вашия отдел или компания, това може да бъде предвестник на бъдещи уволнения.

Увеличаване на натоварването на други служители

Ако забележите, че други служители започват да поемат повече отговорности, които обикновено са вършени от вас или от други колеги, това може да е индикация, че компанията се подготвя да уволни част от персонала.

Срещи с ниско ниво на участието в решения

Ако започнат да ви включват в срещи или обсъждания на ниско ниво, които обикновено не ви засягат и срещите на високо ниво, на които обикновено участвате, ви се намаляват или пропускат, това може да бъде знак, че ви готвят за уволнение.

Отдалечаване от стратегически проекти

Ако ви отдалечават от стратегически проекти или ви преместят на по-малко важни задачи, това може да бъде показател, че компанията не ви вижда в бъдещите си планове.

Увеличаване на броя на съкратените служители

Ако в компанията ви има серия от уволнения или съкращения на персонала, вероятността за уволнение на вас също може да бъде висока.

Важно е да помните, че тези сигнали могат да бъдат различни във всяка ситуация и компания и не винаги означават непременно, че сте на път да бъдете уволнени. Все пак, е добре да сте внимателни и да се подготвите за всяка възможност. Ако имате съмнения относно статуса на вашата работа, може да бъде полезно да се консултирате с ръководството или да потърсите правна консултация.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay