Бялата дама на Vogue

Виктория Давидова управлява руската модна библия

Бялата дама на Vogue

Едно от достиженията в модата, което липсва на България, със сигурност е наличието на Vogue. Признатото за модна библия списание безпогрешно отразява всичко, което се случва на големия подиум, а цялостната му концепция е, меко казано, блестяща.

Вече сме ви разказвали за две от "господарките" на Vogue - безспорната кралица Ана Уинтур и провокативната френска редакторка Карин Ройтфелд. Днес ще се отправим към Русия, за да ви срещнем с бялата дама на престижното списание Виктория Давидова.

Родена е в Москва през 1968 година. За пръв път стъпва във Vogue през 1998 година, като редактор в отдел "Красота". Талантът ѝ бързо проличава и скоро след назначаването ѝ бива повишена в директор на отдела. По това време главен редактор е Алена Долецкая.

Пет години се справя успешно на ръководната позиция, но през 2004 година напуска, за да стане главен редактор на руския Glamour. Под нейно ръководство, само за половин година, той бива успешно наложен и достига 800 хиляден тираж.

Виктория обаче не се спира до тук. Следващата стъпка в професионалното ѝ развитие е списание Tatler, първият брой от което излиза през септември 2008 година, а на корицата е Моника Белучи. За да отпразнуват събитието, в Москва организират грандиозен концерт на Мейси Грей, а сред гостите е актрисата Ева Грийн.

Вече не е изненада, че и там не остава дълго. Следващата спирка е не коя да е, а Vogue. Брилянтната редакторка се завръща отново на 29 юли тази година, но този път като негова господарка.

"Виктория Давидова е брилянтен професионалист. С нейния ясен поглед и възможност да мобилизира максимална производителност на екипа си, тя може да превърне всяко списание в грандиозен успех", казва Карина Добротворская, президент на издателството Condé Nast Russia. "Тя разбира читателите, има набито око за тенденциите и опит в бизнеса. Убедена съм, че ще превърне Vogue в уникално издание - свежо, модерно, силно и елегантно".

Глобалният президент на Condé Nast International, Джонатан Нюхаус, също не е пестелив във възхвалите си към руската бизнесдама: "Виктория Давидова е една от най-професионалните, опитни и талантливи редактори на руския пазар."

Виктория е начело на Vogue съвсем отскоро, затова е рано да бъдат отбелязани каквито и да било постижения. Но те със сигурност няма да закъснеят. Защото така работи руската Бяла дама. "Дойдох, видях, победих."

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay