Как да оцелееш на офис партито или няколко съвета, които да спасят егото и работата ти

Как да оцелееш на офис партито - част I

Как да оцелееш на офис партито или няколко съвета, които да спасят егото и работата ти

Традицията повелява да се изложиш на Коледното офис парти. Точно това е моментът, когато всеки, дори и протежето на шефа, се превръща в друг човек, който пие, ругае, спори, склонен е към инциденти и танцува много, ама много мръснишки. Ето няколко съвета как да не попаднеш в някой от многото капани, които крие офис партито и как да се справиш с евентуалните щети.

 

Ограничаване на щетите

Какво ти гарантира да си навлечеш проблеми? Точно така – демонът, наречен алкохол. И все пак си на парти. Ако знаеш границата си, по-добре се съобрази с нея. Развесели се, а след това забави темпото. Още на следващата сутрин ще оцениш всяка една спестена глътка.

 

Намали скоростта

Ако събитието включва дълъг обяд, коктейл и клуб си наложи да си тръгнеш от ресторанта напълно трезва, а ако в края на коктейла вече си добре почерпена не продължавай, прибери се в къщи. Ако партито е вечерно не се напивай по време на вечерята. Пий алкохола бавно, в комбинация с много вода.

 

Малките размери

Постарай се да пиеш малко питие за времето на едно голямо. Избери малка чаша за вино и не се изкушавай да замениш безалкохолните напитки с алкохол. Не смесвай различните видове алкохол и задължително избягвай коктейлите и шотовете.

 

Избягвай конфликтите

Ако в крайна сметка се напиеш, танцувай и говори с други жени и избягвай колегите, които не харесваш. По-този начин вероятността да се скараш с някого и да провалиш вечерта на всички е далеч по-малка. Спри да пиеш веднага щом осъзнаеш, че си пияна, а ако след две чаши вода все още не си дошла на себе си най-добре си извикай такси и си тръгни възможно най-бързо. Ако пък се почувстваш по-добре можеш да останеш на партито, но не позволявай на алкохола да те изкуши отново.

 

Избягвай шефа

Да говориш с него/нея докато си полутрезва или още по-лошо – пияна няма да доведе до нищо добро. Може да е малко жестоко да се държиш с шефа сякаш е прокажен на партито, но особено ако не сте имали много контакти преди няма да е добре първото нещо, което кажеш да е "Мисля, че не си вършиш добре работата"/"Отегчаваш ме"/"Харесваш ми." Запомни, че въпреки, че това е парти все още си на работата. Повечето хора никога не са виждали шефа си пиян и за това има причина.

 

Тайна афера

Ако ти и Дани от счетоводството просто не можете си устоите (защото разбира се след петата водка той прилича много по-малко на Фил Мичъл и много повече на Брат Пит), опитай поне целия офис да не разбира за забежката ти. Може да се окаже много смущаващо в понеделник сутрин, особено ако той отново прилича на Фил Мичъл.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay