София е готова за Джулай морнинг!

Джазов Джулай и в града

София е готова за Джулай морнинг!

Време е да спрете със завистта, макар и благородна. Оставете своите приятели на мира. Нека пътуват за july morning до морето. Ние също няма да скучаем, останали в горещия прашен град.


Докторска градина ще ни приюти със своята зеленина и приятна музика. От 1 до 3 юли там ще се проведе първото издание на фестивала "A to Jazz”. Музикалното събитие ще бъде посветено на американския джаз – от рождението му до наши дни, а входът е свободен. Стига да си намерите места в градинката.


Трите фестивални дни ще проследят автентичните течения в джаза – от диксиленда от началото на 20-ти век, през суинга на 30-те и 40-те, бибопа и мейнстрийма на 60-те и 70-те, започвайки с популярните песни на Франк Синатра и някои от днешните модерни лица на джаза.


Сред участниците са Бенда на Националното музикално училище, дамите от "Sentimental Swingers”, "Венцислав Благоев Мейнстрийм джазтет" и "Живко Петров трио". В последния ден посетителите ще могат да се насладят на изпълнението на най-добрия интерпретатор на Франк Синатра – Монти Айдъм. За представянето ще му помогнат музикантите от "Брас Асоциация Биг Бенд" с диригент Ангел Заберски.


Доброто настроение в паузите между концертите по време на "A to Jazz" е оставено в опитните ръце на суингърите Митко и Павел от The Smugglers Collective. Затова сме сигурни, че дори и да не сме на море, пак ще си изкараме добре!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay