8 грешки в грижата за кожата, които правим през зимата

8 грешки в грижата за кожата, които правим през зимата
Canva

През зимата, когато въздухът е по-студен и сух, кожата има нужда от допълнителни грижи. Ето някои от най-честите грешки, които хората правят в грижата за кожата през зимата:

Липса на хидратация

Една от най-честите грешки е недостатъчната хидратация на кожата. Студът може да изсуши кожата и мнозина забравят или ограничават употребата на хидратанти. Важно е да използвате подходящ крем за лице и тяло, който подхранва и задържа влагата.

Топла вода при измиване:

Често използването на твърде гореща вода при измиване може да изсуши кожата още повече. Препоръчително е да използвате топла, но не гореща вода и да избягвате продължителните вани.

Пренебрегване на слънцезащита

Макар че зимата да е по-студена, слънчевите лъчи все още могат да причинят увреждане на кожата. Забравянето на слънцезащита може да допринесе за предвременно стареене и други проблеми с кожата.

Прекомерно ексфолиране

Твърде честото или прекомерно ексфолиране през зимата може да причини допълнителна сухота и дразнене на кожата. Избягвайте агресивни продукти за ексфолиация и изберете по-нежни варианти.

Неправилна грижа за устните

Често се забравя подходящата грижа за устните през зимата. Хидратиращ балсам за устни е необходим, особено при студено време и вятър.

Използване на агресивни измивни съставки

Някои измивни продукти могат да бъдат твърде агресивни и да изсушат кожата. Избягвайте сапуни и залагайте на по-нежни, хидратиращи формули.

Неправилна грижа за ръцете

Ръцете са особено податливи на изсушаване през зимата поради студа и честите измивания. Редовната употреба на хидратиращ крем за ръце и носенето на ръкавици при студено време могат да помогнат.

Пренебрегване на въздухопречистватели

Зимният въздух може да изсуши въздуха в закритите помещения. Въздухопречиствателите и овлажнителите могат да помогнат в поддържането на оптималната влажност на въздуха.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay