Алфа Арбутин- вълшебната съставка за изсветляване на кожата

Алфа Арбутин- вълшебната съставка за изсветляване на кожата
Pexels

Ако търсите начин да се справите с проблеми като тъмни петна, хиперпигментация, мелазма или дори просто да изравните тена си, има една съставка, която е на път да направи революция в света на грижата за кожата. 

Алфа Арбутин - отговорът на природата на филтърите в Instagram. Тази мощна съставка ефективно третира проблеми с пигментацията по безопасен начин, без нежеланите странични ефекти на предишния си аналог хидрохинон. 

Одобрена от природата, препоръчана от дерматолози, алфа арбутинът е съставка, която доскоро беше пазена в тайна, но е време да блесне. 

Какво е Алфа Арбутин?

Алфа Арбутинът е естествен изсветляващ агент, намиращ се в растението мечо грозде. Той инхибира функцията на ензима тирозиназа, който предотвратява образуването на меланин. Известен е като естествен хидрохинон. Хидрохинонът сам по себе си е избелващ агент, но алфа арбутинът е много по-нежна и безопасна алтернатива. Той функционира по подобен начин заради молекулярната си структура, но без дразнене и токсичност. 

Какви са ползите от Алфа Арбутин?

Повечето хора се сблъскват с лишена от блясък кожа в даден момент, а Алфа Арбутинът осигурява сияйност на кожата, но той е много повече от просто избелващ продукт. За по-трайни увреждания на кожата, като белези от акне, тъмни петна и общо увреждане от слънцето, чрез инхибиране на образуването на меланин, Алфа Арбутинът по същество помага за избледняването на тези белези, а също така ги предотвратява.

Той е невероятно ефективен за изсветляване на хиперпигментации и тъмни петна. Алфа Арбутинът наистина може да помогне за намаляване на отличителни пигментации и, разбира се, когато се използва заедно със SPF, помага да се предотврати повторната им поява. 

Как да използвате Алфа Арбутин?

Страхотното при тази съставка е, че е подходяща за всички типове кожа - дори чувствителна, и е безопасна опция за изсветляване и за по-тъмна кожа. Не взаимодейства отрицателно с други съставки, така че се съчетава добре с другите продукти от вашата рутина. 

Алфа Арбутинът обикновено се намира под формата на серум, но се среща също в кремове и други козметични продукти. Нанасянето на серум обикновено е най-лесният начин да се възползвате от предимствата на тази съставка. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay