Защо имате нужда от леки овлажнители през лятото?

Защо имате нужда от леки овлажнители през лятото?
Canva

Всеки юни като по часовник, ние се разделяме с мрачните си зимни настроения в полза на по-щастливо лице, озарено от слънцето. С по-леки, по-прохладни дрехи и аксесоари, ние сме готови да поемем към жегата. Преходът от по-студено време към лято често е трансформация отвън навътре. Когато лятото настъпи, променяме външния си вид и се възползваме от възможностите, които ни носят температурите над 25-30 градуса.

Освен в дрехит, ние променяме и начина, по който се грижим за кожата си. През зимата страдаме от суха, лющеща се кожа, която трябва да бъде успокоена с гъсти емолиенти и стягане.

Влажността обаче е много по-висока през летните месеци, така че не е необходимо да се вземат тези предпазни мерки. Смяната на вашите по-плътни овлажнители с леки варианти е една промяна, която трябва да се прави всяко лято.

Защо имате нужда от леки овлажнители през лятото?

Зимата и лятото са полярни противоположности - докато опияняващи, плътни аромати на канела и карамфил доминират по празниците, бихте се задушили с това през по-горещите месеци. Нашата кожа преминава през нещо подобно. Омекотяващите овлажнители върху горещата кожа могат създадат лепакаво усещане и тежест.

Ако кожата ви не е особено суха през лятото, овлажнители като тези също могат да запушат порите, защото много от тях са формулирани с масло, което може да причини пъпки или текстурни неравности по повърхността на кожата. Вместо това използвайте овлажнители на водна или гел основа. Хората с мазна кожа вероятно са добре запознати с овлажнителите без масла през други сезони - обаче, тъй като топлината причинява дехидратация, не трябва да оставяте овлажнителя настрана.

За мазна кожа опитайте хидратиращ овлажнител с хиалуронова киселина. През лятото можете да заложите на продукти с алое. друга добра опция са серамидите и зеленият чай. Ако имате кожа, склонна към акне, опитайте успокояващи гелове с алое или прополис. Тази комбинация осигурява облекчение за раздразнена кожа и не запушвапорите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay