Какво трябва да знаете за употребата на чаено дърво върху кожата

Промяна на вашата рутинна грижа за кожата от време на време определено е необходима. Кожата има различни нужди през годината и с възрастта. Въпреки това, изобилието от опции, предлагани на пазара, може да затрудни изграждането на вашата рутинна грижа за кожата, тъй като може да не знаете откъде да започнете или какво да опитате първо.

Ако се чудите, обърнете се към класиката, а именно маслата. Може би най-известното масло в света на грижата за кожата, маслото от чаено дърво е доста подценявано - тъй като често се говори за него само когато се обсъжда акне. Използването на масло от чаено дърво върху кожата ви може да е това, което ви липсва от рутината ви, дори ако нямате кожа, склонна към петна.

Чаеното дърво, също известно като масло от чаено дърво или Tea Tree Oil, се използва отдавна за лечение на различни кожни проблеми. Ето някои от ползите, които чаеното дърво може да предложи за кожата на лицето:

Антимикробно действие: Чаеното дърво е известно със своите антимикробни свойства. То може да помогне при борба с бактерии, гъбички и други микроорганизми, които предизвикват акне и други кожни инфекции.

Противовъзпалителни свойства: За възпалени белези от акне или други раздразнения на кожата, чаеното дърво може да помогне при смекчаването и намаляването на възпалението.

Регулира отделянето на мазнини: Чаеното дърво може да помогне за регулирането на производството на мазнини в кожата, което е особено полезно при мазна или комбинирана кожа.

Почистващ ефект: То може да помогне за почистване на порите и премахване на излишния себум и замърсяванията от кожата.

Антиоксидантно действие: Чаеното дърво съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и може да помогне за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата.

Важно е да се отбележи, че чаеното дърво трябва да се използва в разредена форма или като съставна част на козметични продукти, тъй като чистото масло от чаено дърво може да бъде твърде силно и да причини раздразнения на кожата. Преди да използвате продукти с чаено дърво, е добре да направите тест за чувствителност, като нанесете малко количество върху малка площ на кожата и да наблюдавате реакцията.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay