Странични ефекти от поставянето на ботокс

Странични ефекти от поставянето на ботокс
Canva

Поставянето на ботокс (ботулинов токсин) е процедура, която се използва за временно изглаждане на бръчки и фини линии на лицето. Въпреки че тя често се извършва безопасно и успешно, може да има някои странични ефекти и рискове, свързани с тази процедура. Важно е да се консултирате с квалифициран медицински специалист, преди да вземете решение за поставяне на ботокс и да проучите всички рискове и предимства. Някои от възможните странични ефекти на поставянето на ботокс включват:

Временна болка и дискомфорт

След инжекцията може да се усети лека болка, сърбеж или неприятно усещане в зоната на инжекцията. Тези симптоми обикновено отшумяват след кратко време.

Временен оток и зачервяване

Зоната около местоположението на инжекциите може да се подуе и да се зачерви след процедурата. Този оток обикновено изчезва в рамките на няколко дни.

Необходимост от повторни процедури

Ефектът на ботокса обикновено не е перманентен и след няколко месеца, терапевтичният ефект започва да отслабва. Това означава, че за поддържането на гладка кожа, ще бъдат необходими повторни процедури.

Възможност за неравномерни резултати

При неправилно поставени инжекции или грешна дозировка може да възникнат неравномерни резултати, като например леко изкривяване на експресията на лицето.

Временни мускулни слабости

Поставянето на ботокс може да доведе до временна слабост на мускулите в зоната на инжекцията, което може да засегне нормалната експресия на лицето.

Алергични реакции

В редки случаи, някои хора могат да развият алергични реакции към ботокс.

Запоменете, че най-важното е да изберете квалифициран и лицензиран медицински специалист за поставянето на ботокс, за да се намали риска от нежелани странични ефекти.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay