"Изгорелите краища" в косата са рецепта за безгрижно лято

"Изгорелите краища" може да не звучат като тенденция за красота, която искате да изпробвате, но ни се доверете. Наименванието на тенденцията не е особено привлекателно, но тя се оказва идеална за любителите на топлото време и тези, които обичат боядисаната коса с малко поддръжка. Стилистът на знаменитостите Грегъри Патерсън го описва тренда по следния начин: "Помислете за онези австралийци или сърфисти от Манхатън Бийч, които по някакъв начин имат перфектния тон със солени акцент. Това са тези хори, които изглеждат така, сякаш използват слънцето и морето като лекарство за своите коса и кожа, докато останалите от нас изглеждат изпържени от главата до петите след ден на плажа.

Най-добрата страна на изгорелите краища обаче е, че не са необходими уроци по сърф. Вместо да предприемете пътуване до плажа, посещението в любимия ви салон може да ви помогне да постигнете този външен вид. Все пак има няколкодетайла, върху които да помислите, преди да предложите кичурите си на боговете на белина. Ето всичко, което трябва да знаете за изгорелите краища.

Какво представляват?

Изгорелите краища са супер универсални и могат да работят върху почти всеки цвят, дължина или текстура на косата. Тенденцията включва нанасяне на изсветлител върху краищата или върховете на косата ви и оставяне на средната и горната част така, както е. За да избегнат клиентите, които изглеждат като Ланс Бас по време на дните му на NSYNC, стилистите използват техниката балеаж. Изсветлителят се нанася със свободна ръка, което помага да запазите акцентите да изглеждат естествени, сякаш са се получили естествено благодарение на солта и слънцето. По-светлите краища идеално се сливат със средната част на косата ви без резки линии.

Ако някога сте използвали изсветлител, знаете, че може да се отрази зле на косата ви. Тенденцията на изгорелите краища не е по-различна и изисква редовна поддръжка, за да се предотврати увреждане на косата. Хидратиращите продукти могат да бъдат особено полезни, намалявайки накъсването и нацъфтелите краища. Ако можете да намерите лилав шампоан или маска, те ще осигурят защита, като същевременно премахва жълтите оттенъци.

Добрата новина е, че изгорелите краища не изискват редовни посещения в салона. Благодарение на тей=хниката балеаж обикновено не е нужно да се притеснявате, че акцентите ви ще израснат твърде бързо или ще изглеждате странно. Тенденцията е идеална за безгрижно лято!

Как се поддържа?

Въпреки спокойния си вид и характер, изгорелите краища все пак се нуждаят от малко грижи, за да им помогнете да издържат през цялото лято. Изненадващо, можете да нанесете SPF върху косата си точно както правите с кожата си.

Измиването на косата след дълъг ден във водата е задължително. Въпреки това може да искате да пропуснете шампоана. Той има тенденция да отмива естествените масла, оставяйки косата ви суха и чуплива. Изплакването с чиста вода и след това с богат балсам или интензивна маска за коса може да бъде много по-добър начин да защитите вашите изсветлени краища. Единственото изключение е, ако сте плували в басейн. Препоръчва се рутинно измиване с шампоан, за да избегнете превръщането на изсветлените кичури в зелено.

За щастие, тъй като изгорелите краища са малки участъци от косата ви, поддържането ѝ трябва да е лесно!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay