Mаслото от вечерна иглика може да направи чудеса за вашата коса

Mаслото от вечерна иглика може да направи чудеса за вашата коса

Маслото от вечерна иглика не е нещо ново. Използвано е от стотици години от култури, като например индианците, които събирали цъфтящото растение за медицински цели. Ако някога имате дете или познавате някой, който има, може би сте чували, че маслото се използва за предизвикване на раждане. Също така се действа при намаляване на симптомите на ПМС, лечение на стомашно-чревни разстройства, успокояване на възпалено гърло и лечение на екзема (атопичен дерматит).

Маслото е толкова полезно, заради високото съдържание на гама-линоленова киселина (GLA). Като омега-6 мастна киселина, GLA може да помогне за много телесни функции като мозъчна функция, здраве на скелета, метаболизъм и – разбира се – растеж на кожата и косата.

Всъщност се говори, че е толкова полезен за косата, че се рекламира като средство за лечение на косопад от уважавани медицински специалисти на световно ниво. Ето какви са ползите на маслото от вечерна иглика за вашата коса.

 Хидратира и подхранва косата

Маслото от вечерна иглика съдържа мастни киселини, които поддържат хидратацията на косата. То помага да се запази влагата в косъма и предотвратява изсушаването и накъсването на косата.

Укрепва косата

Маслото съдържа гама-линоленова киселина (ГЛК), която е важна за здравето на косата. Тази киселина помага да се подобри структурата на косъма и да се укрепят корените на косата, което може да я направи по-здрава и по-устойчива.

Спомага за блясъка и еластичността на косата

Маслото от вечерна иглика може да подобри текстурата и еластичността на косата, като ѝ придава по-здрав и бляскав вид. То помага за изглаждането на косата и намалява появата на косопад.

Бори се със сухия скалп и сърбеж

Ако страдате от сух скалп или сърбеж, маслото от вечерна иглика е правилният избор за вас. То има успокояващо действие върху скалпа и може да намали дразненето и сухотата.


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay