Диско къдриците са на мода!

Диско къдриците са на мода!
Pexels

Тенденциите в красотата непрекъснато се развиват, като нови се появяват и изчезват непрестанно. Понастоящем диско къдриците заемат централно място, благодарение на своя обемен, пълен външен вид, който предизвиква ретро настоение. 

Диско къдриците са признати за техния обем и текстура и се превърнаха в стил сред знаменитостите през последната година, включително Блейк Лайвли, Карди Би и Ирина Шейк.

Но не е нужно да сте знаменитост, за да носите тази прическа. Хубавото на диско къдриците е, че всеки може да ги носи и да изглежда страхотно.

Блейк Лайвли е отличен пример за вдъхновение за хора с по-права коса.

Как да направите диско къдрици, ако имате права коса

Как ще вдъхнете живот на диско къдриците върху собствената си коса в крайна сметка зависи от вашия тип коса. Но ако започвате с коса, която не е къдрава, препоръчително е да използвате маша. Тя обаче трябва да бъде или с изключително тънка приставка или дори без приставка.

Важно е да накъдрите косата си в различни посоки. Естествените къдрици не са в една и съща посока, така че е добре да редувате посоката с всяка къдрица. След като сте накъдрили цялата си коса, напръскайте малко лак за коса, за да поставите къдриците на място.

След като сте оставили лака за коса да стегне за няколко минути, е време да разделите къдриците с ръце. Разделете ги старателно с ръце, след което отново напръскайте с малко лак за коса. 

Как да получите диско къдрици, ако имате къдрава коса

Постигането на диско къдрици често е по-лесно с естествено къдрава коса. За да подобрите вашите къдрици, имате две възможности: изсушаване на въздух или използване на дифузер. Ако желаете максимален обем, изберете дифузер, който да ви помогне да създадете онзи характерен вид, свързан с диско къдриците.

Независимо от модела на къдриците, добре е косата ви да бъде мокра, а не подсушена с кърпа. Преди да използвате дифузер, нанесете гел, който е смес от крем и гел без измиване, за къдрици. 

За по-отпуснати къдрици: За максимален обем, обърнете главата си надолу и внимателно я поставете в дифузера няколко пъти за около 30 секунди. След като достигнете около 50-70% сухота, вдигнете косата си обратно и насочете дифузера към корените. Завършете, като нанесете малко количество масло за коса върху пръстите си и разделете къдриците си.

За стегнати къдрици: Леко подсушете вашите къдрици, на средна топлина, така че да не пресушите косата твърде много. След като краищата ви са около 60% сухи, оформете къдриците с ръце и крем за къдрици. Завършете, като нанесете масло върху пръстите си и внимателно минете върху къдриците.

И накрая, ако се нуждаете от допълнителен обем, напръскайте с лак за коса и разрошете с ръце.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay