Край на развалените плитки с този лесен хак

Край на развалените плитки с този лесен хак
Canva

Плитките са чудесна опиция, когато искаме да приберем косата си, но и да изглежда сякаш сме вложили малко повече старание в прическата си. Лесна е за изпълнение и може да се използва при всички типове коса. Разделяте косата си на три части и ги сплитате заедно с движение от дясно наляво (или от ляво над дясно), докато стигнете до края, след което захващате ластик за коса или панделка в края.

Колкото и красива да е тази прическа, тя има навика да се разваля твърде лесно. Особено, ако сме много активни през деня, то често се случва да излезем от вкъщи с перфектна плитка, но да се приберем с разплетена кошница на главата си.

Но с този вайръл хак за коса в TikTok, предоставен с любезното съдействие на  Джейми Ванденберг, вече няма да се притеснявате за увисналите плитки. С помощта на ластик за коса (използван преди да започнете да сплитате), ще имате дълготрайна плитка през целия ден. Видео можете да видите тук.

Разделете косата си на три части, както обикновено правите, когато правите плитка. Завържете средната част с ластик отгоре. Сега вече можете да сплетете плитката си, сигурни, че няма да се разпусне през целия ден. Важното тук е ластикът да бъде тънък, за да не се вижда изпод сплетената коса.

Можете да избегнете провисналата плитка и с помощта на няколко прости правила

Косата ви придобива по-добра текстура за сплитане на втория или третия ден след измиване с шампоан. Това осигурява по-здраво захващане и също така ще предотврати увисване. Също така трябва да се уверите, че сте разресали всякакви заплитания от вашите кичури, преди да започнете. Това ще направи процеса на сплитане много по-лесен.

Бихте могли да използвате продукти за грижа за косата като сух шампоан, лак за коса или гел, ако имате прекалено хвърчаща коса, но това не е задължително, особено ако не харесвате твърде много продукт в косата си. След като сте подготвили терена, важно е да разделите трите части възможно най-равномерно. Искате плитката ви да изглежда еднаква и спретната и тази стъпка постига това. Сплитайте равномерно и ще постигнете съвършенството, което търсите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay