Време за целувки

Естествена грижа за устните

Време за целувки

Като всяка друга част от тялото, устните също изискват специална грижа. Те са толкова нежни, че всяка по-драстична климатична промяна им се отразява, което, разбира се, не е никак приятно.

За да бъдат здрави и красиви, задължително ги ексфолирайте. Можете да го направите с четка за зъби, но тя трябва да бъде с мек косъм, защото устните са чувствителни.

Преди лягане нанасяйте балсам. Можете сами да си направите, като смесите 1/2 ч. л. мед, 1 капка зехтин и 1 капка бадемово масло.

Друга рецепта включва малко повече продукти, като пчелен восък, бадемово масло, какаово масло и витамин Е на капсули.

Необходимо е да разтопите на водна баня една част от восъка и две части от какаовото масло. Добавете две части бадемово масло и 2 капсули витамин Е. Когато получите хомогенна смес, потопете дървена лъжица в съда и капнете от балсама върху ръката си. Изчакайте да се втвърди и размажете. Ако е твърде течно, добавете по още една част восък и твърдо масло. Ако пък се е получило гъсто, добавете течно масло. Можете да разпределите домашния си балсам в малки бурканчета от крем.

Лесна и подхранваща маска за устните ви е тази, направена от настъргана ябълка и 1 ч. л. каймак.

Ако пък харесвате пикантни съставки, можете да си забъркате смес от 1 ч. л. куркума, няколко капки мед и пресни листенца босилек.

За да имате здрави и красиви устни, отворете 1-2 капсули витамин Е и го втрийте внимателно. Оставете да действа 20 минути, след което отстранете със салфетка.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.09.2011|15:46
Аз целогодишно използвам балсам за устни и те винаги са меки, а най-важното не са напукани дори и през зимата. Също така се старая и да ги ексфолирам от време на време. За тези маски и балсами обаче не бях чувала, за което много благодаря. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay