Защо индийките спят със сплетена коса

Защо индийките спят със сплетена коса

Индийките имат дълга, блестяща и невероятно красива коса и грижата за нея е дълбоко вградена в индийската култура. Има много тайни за красота, които индийките предават през поколенията, а една от тях е да сплитат косата си всяка вечер, преди лягане.

В индийската култура се вярва, че когато жените спят с пусната коса, те са по-изложени на негативни енергии. В действителност, сплитането на косата преди сън може да й помогне да изглежда по-лъскава и обемна.

Ето какви са тайните зад разкошните коси на индийките и защо сплитат косите си преди сън:

1. Помага за предотвратяване на цъфналите краища

Цъфналите краища на косата са проблем, който всяка жена има. Подстригването решава проблема за известно време, но в даден момент краищата отново нацъфтяват. Цъфналите краища се получават при употребата на продукти с различни химикали, при използване на преси и маши и други. Оказва се, че и начина, по който спите, също може да подпомогне този проблем. При въртенето по време на сън се получава триене между косата и възглавницата, което допринася за цъфтенето на краищата. 

2. Косата изглежда по-бляскава

За да изглежда лъскава, косата трябва да бъде добре хидратирана. Можете да я хидратирате с продукти, но ключът към успеха е задържането на влагата в косата. През нощта косата може да се изсуши прекалено, тъй като памучната тъкан на възглавницата абсорбира влагата. Ако сплетете косата си обаче, това няма да се случи. Именно поради тази причина индийките имат толкова бляскава коса. 

3. Предотвратява заплитането на косата

Ако сплитате косата си през нощта, косата ви няма да се заплита. При заплитането косата се накъсва, така че е много добра идея да го избягвате. 

4. Това може да помогне на косата ви да расте по-бързо

Когато косата не е здрава, тя не расте особено бързо. Сплитането на косата през нощта може да ви помогне да не използвате преси и различни стилизиращи продукти, което също ще доведе до по-бърз растеж. 

5. Спестява време сутрин

Ако не обичате да ставате рано, сплитането на косата вечер може да ви спести време сутрин. На сутринта ще имате красиви вълни на косата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay