Защо косите ни преждевременно посребряват и как да превърнем това в ефект?

Не се срамувайте от белите коси, модерни са

На колко бяхте, когато косата ви за първи път започна да сребрее? Ако сте били под 35, това ви причислява към графата: "преждевременно побеляващи". Но това означава, че всички автоматично попадаме в тази група.

 

Изследване, публикувано в Daily Mail, сочи че една трета от жените под 30 години имат бели коси – това означава 14% ръст от преди 20 години.

 

По принцип средностатистическата жена започва да побелява между 35 и 40, когато заради протичащите биологични процеси тялото произвежда по-малко меланин. Разбира се, има аномалии - при част от хората този процес започва още в юношеските години. Аномалии? Вече не!

 

Според новите изследвания 32% от жените побеляват преди да са отпразнували 30-я си рожден ден. Причината се дължи на стреса. Изследване, проведено през 2008 от Американската асоциация по психология сочи, че нивото на стрес при жените се е повишило с около 80% заради нестабилната икономическа ситуация последните години.

 

Стресът се "храни" с витамин B, а той има пряко отношение с цвета и растежа на косата. Освен тревогите на нежния пол, свързани със сложната икономическа обстановка, гените, предпоставките за развитие на остеопороза, както и вредните навици като тютюнопушенето, също са отговорни за мрачните статистики.

 

Колкото и страшна да ни се вижда появата на белите коси, светът на модата ни е приема такива каквито сме. През изминалата година сивото бе цветът на изискаността, успеха и висшата мода. Нека да припомним, че Calvin Klein превърнаха модела си Кристин МакМенъми със сребърни коси в център на модното си шоу.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay