Зехтинът има противовъзпалителни свойства

Болкоуспокояващ зехтин

Зехтинът има противовъзпалителни свойства

Сигурно обичате зехтин по презумпция, заради нетипичния му вкус, но се оказа, че има още една причина да използвате него, вместо слънчогледовото олио. Зехтинът действа противовъзпалително и болкоуспокояващо, а ефектът му е дългосрочен.

 

Според проучване на специалисти от Филаделфия, в маслиновото олио се съдържа съставка, която облекчава болката. Много лекарства ползват естествени източници на вещества с подобно действие. Така например, аспиринът е базиран на кора от върба, и всички знаят за благоприятното му действие. Няма нужда да търсите хапче с екстракт от маслини – по-скоро се сдобийте с една от онези стъклени бутилки с тъмнозелен цвят. Които обаче не са пълни с бира!

 

Учените твърдят, че ежедневната консумация на зехтин може да намали вашите хронични болежки, без да уврежда бъбреците ви. За целта обаче е разумно инвестирате във висококачествен зехтин с ниско ниво на киселинност. Запомнете, че тъмният цвят гарантира наситен вкус, което пък определя здравословните свойства на маслиновото олио. Хем вкусно, хем полезно – още днес може да овкусите зелената салата с него.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay