Когато Далѝ срещна Гала

Колекцията на Lancel, вдъхновена от една голяма любов

През лятото на 1929г., никому известният испански сюрреалист Салвадор Далѝ се влюбва до полуда в жена на име Гала. Тяхната любов е огромна, консумирана без мярка и граници.

Дали измисля нова азбука - The Daligramme, олицетворение на силната им връзка. Азбуката представлява специални "далиграми”, които само той и любимата му могат да разберат.

Съдбата среща смахнатия сюрреалист с представители на френската марка Lancel, на които той поръчва изработката на впечатляваща чанта за своята гальовна Гала. Тя е украсена с любовните далиграми, а дръжката ѝ неочаквано представлява верига от велосипед, по желание на испанеца.

С днешна дата френската модна къща поглежда назад във времето и се вдъхновява от любовта на Далѝ и Гала. Инспирирани от тях, Lancel създават The Daligramme Collection - линия от чанти и аксесоари, олицетворяващи любовта. Онази, истинската, която води до лудост и гениални идеи. Онази, за която мечтаем!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 02.12.2011|18:23
Любовната история межуд Дали и Гала е наистина доста откачена. Самата тя е имала много извъбрачни връзки, а когато се запознават дори е била омъжена отново за творец, този път поет. Въпреки това остава неговата единствена любов и муза.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay