Модният архив на Christian Dior

Френската модна къща побира най-великите си творения в книга

Има имена легенди. Такива, които са променили историята и ще останат запомнени завинаги. Името на Christian Dior е такова - синоним на френски шик и висока класа.

Днес, повече от половин век след като французинът промени света на висшата мода, модният фотограф Патрик Демаршелие увековечава най-изящните облекла на Dior, събирайки над 100 творения на модната къща в специална фотокнига. Изданието ще представи над 240 страници, на които можем да видим специално заснети модели от всички значими периоди за френската марка.

Емблематичните рокли на Ив Сен Лоран, уникалните облекла Марк Боан и Джон Галиано, и естествено, творенията на самия Christian Dior - Dior Couture Book е една истинска съкровищница за почитателите на френския стил.

В книгата може да видите забележителните облекла на Dior от първата му колекция, чието истинско име през 1947г. е Corolle (венче). Колекцията е прекръстена от тогавашния редактор на Harper's Bazaar Кармел Сноу с новото име New Look. И наистина, тоалетите на Dior предлагат един нов облик на съвременната жена. В сравнение с дрехите, предлагани по времето на Втората световна война, тези на французина са по-чувствени и изразителни. Специално за "жените-цветя", както самия дизайнер обича да определя клиентките си.

Модният архив на Christian Dior

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay