Ножчетата на самобръсначката се изтъпяват бързо? Ето как да ги накарате да изържат по-дълго

Ножчетата на самобръсначката се изтъпяват бързо? Ето как да ги накарате да изържат по-дълго
Canva

Изключително неприятно е, когато самобръсначката ни се оказва с изтъпени ножчета, точно когато най-много ни трябва. Особено сега, когато краката ни с ана показ, заради горещите температури навън, имаме нужда от остри ножчета повече от вскяога. Ето няколко съвета, които могат да помогнат да удължите издръжливостта на ножчетата на самобръсначката ви:

Подготвяйте кожата преди бръснене

Преди да използвате самобръсначка, направете подготвяща процедура за омекване на косъма и отваряне на порите. Можете да намокрите кожата с топла вода или да използвате гореща и влажна кърпя върху областта, която ще бръснете. Това помага за по-лесно и гладко плъзгане на ножчетата, което намалява износването им.

Използвайте качествени продукти за бръснене

Избягвайте да бръснете без нищо или с малко количество сапун. Използвайте качествен продукт за бръснене, който да създава гъста пяна или гел, за да осигурите по-голяма защита и по-лесно плъзгане на ножчетата. Правилното смазване на ножчетата намалява триенето и прекомерното износване.

Избягвайте прекалено натискане

Натискането прекалено силно при бръснене може да доведе до преждевременно изтъпяване на ножчетата. Опитайте се да бръснете с леко налягане и позволете на остриетата на самобръсначката да свършват работата си. Постепенното и леко движение ще бъде по-ефективно и ще намали износването на ножчетата.

Почиствайте и поддръжкайте правилно самобръсначката

Редовното почистване и поддръжка на самобръсначката са от съществено значение за нейната издръжливост. Изплакнете добре ножчетата след всяко бръснене и ги подсушете. Ако използвате сглобяема самобръсначка, препоръчително е да сменяте ножчетата нареден период от време, според инструкциите на производителя.

Съхранявайте самобръсначката правилно

Когато не използвате самобръсначката, я съхранявайте на сухо място и в защитена от влага обвивка или калъф. Това ще предпази ножчетата от окисляване и корозия, които могат да доведат до изтъпяване и увреждане на режещата повърхност.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay