Преход от лятна към есенна грижа за косата: Какво трябва да променим?

Преход от лятна към есенна грижа за косата: Какво трябва да променим?
Canva

Може и да не сте се замисляли, но касата н се нуждае от рализчни неща спямо сезона, в който се намираме!Преходът от лятна към есенна грижа изисква някои промени в рутината ви за косата, за да се справите по-добре със смяната на сезоните и съпътстващите я изменения в околната и климата. Ето няколко съвета:

Хидратация

Лятото може да е изтощило косата ви, така че започнете с дълбоко подхранващи и хидратиращи терапии. Използвайте маски и балсами за коса, които ще възстановят хидратацията и мекотата ѝ.

Почистване

След летния период се препоръчва да направите по-дълбоко почистване на косата и скалпа. Използвайте нежни почистващи продукти, които ще премахнат остатъци от различни видове масла.

Подстригване

Помислете за подстригване, което да ви отърве от изсъхналите и нацъфтели краища. Това ще помогне за по-здрав и поддържан вид на косата.

Защита от студа

С настъпването на есента косата може да бъде изложена на по-сурови условия. Носете шапка или къс шал при по-студени дни, за да я предпазите от студ и вятър.

Промяна на продуктите

Имайте предвид, че смяната на сезоните може да промени нуждите на косата ви. Може би ще се наложи да смените продуктите, които използвате, като например по-хидратиращ шампоан и балсам.

Топла вода

Възможно е да започнете да използвате по-топла вода за измиване на косата през есента. Това ще помогне за по-добро почистване и регулиране на скалпа.

Диета и хранителни добавки

Включете в диетата си храни, богати на витамини и минерали, които подпомагат здравето на косата, като например орехи, семена, зеленчуци и плодове. Ако е необходимо, може да се консултирате с лекар за хранителни добавки.

Специална грижа

Ако имате специфични проблеми с косата, като например склонност към косопад или сухота, е добре да се консултирате с професионален стилист или дерматолог за по-специфични препоръки за грижа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay