Разкрасителни процедури. Дали?

Три странни маски за лице и тяло

Разкрасителни процедури. Дали?

В името на красотата жените сме готови да се подложим на какви ли не процедури. То не са бабини маски от жълтъци и кисели млека, мусове от мед и праскови. Но има процедури, които надхвърлят и най-развинтеното въображение и най-древните познания относно магическите свойства на билките.

Маска от птичи изпражнения


Нарича се още маската на гейшата (по древна японска рецепта), а за направата ѝ се използват изпражненията от славей. Помадата избелва, заличава тъмните петна и се грижи за равномерния тон на кожата. Нанася се на лицето и шията за 60 минути. Как да си я приготвите? Освен ако не искате да гоните птици в парка или ако имате птичарник вкъщи, можете да поръчате шишенце за 180 долара.

Маска от плацента


За разлика от предната, тази разкрасителна процедура е някак по-позната. На родния пазар се продават доста маски за коса и лице с подобно съдържание. Плацентата е добра за дами с много суха кожа и такава, която е податлива към поява на акне. Запознатите казват, че кожата става мека и гладка като на бебе.

Дъбова помада


Тази разкрасителна процедура е заимствана от руските и турските обществени бани. Избират се най-нежните дъбови листенца, които се оставят да престоят в пречистен зехтин. Втриват се навсякъде по кожата и премахват мъртвия слой клетки. Усещането е като при акупунктура.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay