Тялото ти е като цвете, което има нужда от вода, за да цъфти красиво

Водата е живот и много повече

Бихме могли да оцелеем без храна, но не и без вода. До 75 % от теглото ни е вода и тя е изключително важна за поддържането на телесната температура, за обмяната на веществата и за изхвърляне на токсините. Ето част от ползите, които ни носи пиенето на вода: 

 

1. Водата повишава енергията

Една от най-честите причини, поради които хората се чувстват изморени през деня е дехидратацията. Замислете се колко течности приемате докато сте на работа. Със сигурност не са литър и половина! Водата помага за транспорта на кислород и други полезни вещества към клетките и така поддържа прилива на енергия. 

 

2. Водата ускорява метаболизма и помага в отслабването

Затова всяка диета препоръчва пиене на поне 2 литра вода на ден. 1-2 чаши вода преди хранене значително намаляват апетита и водят до усвояването по-малък брой калории. Водата също така ускорява метаболизма, особено студената. За да затопли водата, тялото изразходва допълнителни калории.

 

3. Водата намалява риска от камъни в бъбреците

Експертите предупреждават, че честите случаи на камъни в бъбреците при децата и възрастните са последица от недостатъчното пиене на вода. Водата разтваря минералите и солите в урината, които допринасят за образуването на камъни.

 

4. Водата намалява стреса и повишава концентрацията

Като вземем предвид факта, че около 77-78% от теглото на нашия мозък е вода, не е трудно да се предположи, че дехидратацията ще е пречка за неговото нормално функциониране. Липсата на вода води до стрес и на тялото, и на ума, а освен това намалява способността за концентрация.

 

5. Водата може да излекува главоболието ви

Една от най-честите причини за появата на главоболие е липсата на вода. В такъв случай може да опитате с чаша-две вода, за да се отървете от неприятната болка.

 

6. Водата е ключът към естествено красива и здрава кожа

Когато тялото е дехидратирано, нежните линии и бръчките са по-видими. Водата подобрява кръвообращението, така че кожата ви ще придобие здрав външен вид. Единственият начин, по който тя може да й навреди е ако прекалите с миенето.

 

Огледайте се сега наоколо. Виждате ли празната пластмасова бутилка 500 мл. от минерална вода? Време е за нова!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay