Убийствен секс! Не в този смисъл...

Сексът може да убива

Внезапното физическо натоварване, като джогинг или секс, увеличава значително опасността от инфаркт, особено за хората, които не спортуват редовно, съобщават от БТА.

 

На лекарите отдавна е известно, че физическото натоварване може да предизвика проблеми със сърцето. Ново проучване, проведено в медицински център в Бостън, помага да се определи колко точно е този риск. Екипът анализира данни от 14 изследвания, като разглежда връзката между спорта, секса и опасността от инфаркт.

 

Получените резултати сочат, че хората са 3,5 пъти по-застрашени от инфаркт или внезапно спиране на сърдечната дейност, когато тренират. По време на секс или веднага след това вероятността от инфаркт се увеличава 2,7 пъти. Рискът е доста висок, но продължава кратко - само един до два часа по време на натоварването.

 

На 10 000 души инцидентите са 1 до 2 годишно, което е изключително малко статистически погледнато. Важното в случая е да се наблегне на необходимостта от редовната физическа активност, която намалява опасността от инфаркт с 30 процента, обясняват специалистите.

 

Това означава, че хората, които не се движат редовно, трябва да започнат да го правят постепенно, увеличавайки внимателно натоварването. Това важи и за секса - еднократният секс е много по-рискован за сърцето от редовния!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay