8 неща, които двойките забравят да правят, за да имат успешна връзка от разстояние

8 неща, които двойките забравят да правят, за да имат успешна връзка от разстояние

За разлика от общоприетото схващане, близо 6 от 10 двойки са намерили успех във връзките от разстояние, според проучване. Това показва, че тези връзки могат да бъдат успешни, въпреки че хората са географски отделени един от друг, стига всеки партньор да полага усилия.

1. Интересувайте се от живота на партньора си, но не се натрапвайте

Проверката на партньора ви означава, че искате да видите дали той прави това, което трябва да прави, или прави нещо нередно. Но има и друг вид "проверка", който означава, че искате да видите дали е добре, как е прекарал деня и т.н. Важно е как формулирате въпросите. 

2. Разменете нещо материално, не разчитайте само на технологията

Въпреки че интернет и видео разговорите отлично преодоляват разстоянието между вас и вашата половинка, това не е достатъчно, защото хората се нуждаят от нещо физическо. Не подценявайте силата на подаряването на нещо материално, което веднага би могло да му напомни за вас. Това може да бъде парфюм, който винаги носите, риза, която носите, която вашият партньор обожава, или нещо специално за двама ви. По време на трудните времена, когато копнеете да бъдете заедно, тези предмети със специално значение или сантиментална стойност ще ви накарат да се почувствате по-добре.

3. Уверете се, че разстоянието е временно

Важно е да определите крайна дата, когато връзката вече не трябва да бъде от разстояние, така че и двамата да имате какво да очаквате с нетърпение. Въпреки това, тази дата може да се променя и трябва да сте гъвкави. Също така не трябва да забравяте да вземете предвид разходите за преместване и жертвите, които ще направите. 

4. Фокусирайте се върху качеството на комуникацията, а не върху количеството

Комуникацията е нещо повече от просто говорене. Трябва да разберете дали трябва да говорите по-малко или по-често. И двамата трябва да говорите, защото искате, а не защото чувствате, че трябва. 

5. Живейте живота си пълноценно, не го задържайте

Вместо да чакате любимият ви да се върне при вас, би било по-добре да приемете дистанцията и да насочите енергията си към неща, които можете да контролирате. Ако не се радвате на живота си в негово отсъствие, може да се огорчите, ако нещата не се получат. Здравословно е да имате известна независимост. Партньорите, които излизат с приятелите и семействотото си или се фокусират върху кариерата си, може да се справят по-добре от двойките, които са твърде зависими един от друг.

6. Не забравяйте, че партньорът ви не е перфектен

По-лесно е да идеализирате партньора си, когато има ограничено взаимодействие и по-малко комуникация лице в лице. Когато това се случи, след като двамата се съберете отново, вероятно ще се почувствате разочаровани. Някои двойки във връзки от разстояние се разделят, след като са се събрали отново, защото смятат, че партньорите им изискват или очакват твърде много. За да избегнете това, препоръчително е да имате предвид, че вашият партньор е просто човек с недостатъци.

7. Вижте и се възползвайте от предимствата на живота поотделно

Отдалечаването един от друг не трябва да се разглежда като нещо лошо. Преструктурирането на ума ви, за да разгледате предимствата на разделения живот, може да накара връзката да носи равно или дори повече доверие и удовлетворение, отколкото когато двойките са физически близки. Можете да се възползвате от това време, за да извършвате дейности, от които вашият партньор не се интересува или не желае да прави. 

8. Задайте някои основни правила и бъдете честни един с друг

Двойките трябва да имат ясни очаквания и намерения, така че да няма много недоразумения. Правилата обаче не трябва да са нещо, което е написано като списък какво да се прави и какво да не се прави. Вместо това трябва да обсъдите своите ценности. Честната комуникация ще помогне на връзката ви да бъде успешна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay