Защо априлските бебета са специални?

Защо априлските бебета са специални?
unsplash

Зимата свърши и светът отново започва да цъфти. Майките с термин през април могат да се считат за късметлийки, че са толкова в синхрон с Майката природа.

Това, че са родени през този месец на ново начало, ще има трайно въздействие върху пролетните бебета, защото изследванията показват, че месецът на раждане има значение.

Ето 6 начина, по които априлските бебета са специални:

1. Те са по-склонни да стоят до късно

Проучване, публикувано в списание Sleep установява, че хората с рождени дни през пролетта и лятото обикновено си лягат по-късно от родените през есента и зимата. Така че вашето малко априлско бебе е по-вероятно да стане нощна сова.

2. Имат положителна перспектива 

Проучване от 2014 г. на студенти от унгарски университет установява, че бебетата, родени през март, април и май, са по-склонни да имат по-висок рейтинг по хипертимната скала по-късно в живота. Човек с хипертимичен темперамент е оптимист и позитивен. Вашето априлско бебе е по-вероятно да бъде оптимист, ако живеете на място със сухи лета и студени зими, като Унгария и България. 

3. Рано придобиват лидерски умения

Според изследователи от Sauder School of Business на Университета на Британска Колумбия, априлските бебета (и тези, родени през март) са по-склонни да станат корпоративни лидери по-късно в живота си, отколкото родените през лятото. След анализ на рождените дати на 375 изпълнителни директори от 500 компании, изследователите стигат до извода, че априлските бебета са по-склонни да бъдат най-възрастните в класа и следователно да бъдат изтъквани като лидери още от началото на живота си.

4. Има по-малък риск да страдат от астма

Проучване от 2015 г. на бебета в Ню Йорк установява, че децата с пролетни рождени дни имат по-нисък риск от този медицински проблем. Намаляването на риска от астма може да се дължи на факта, че праховите акари са по-обилни през пролетта и ако бебето е изложено през първите два месеца от живота си, това може да засили имунния му отговор.

5. По-рядко страдат от Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Същото проучване отбелязва, че ADHD (Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) се диагностицира по-често при бебета, родени по-късно през годината, но това няма нищо общо с акарите, а всичко е свързано с начина, по който е структурирана учебната година, тъй като най-малките деца в класа често се възприемат като по-изостанали от другите, а пък априлските бебета обикновено са сред най-големите в класа.

6. Трябва да започнат да носят слънцезащитни продукти от рано

Терминът през април означава, че трябва да внимавате за ранното излагане на слънце. Проучванията показват, че пролетните бебета са по-застрашени от меланом в зряла възраст, може би защото се излагат повече на слънце в най-ранните месеци от живота си. Така че не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем върху вашия малък Овен или Телец това лято и да защитите кожата му. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay