Идва най-интензивният ретрограден Меркурий за годината

Идва най-интензивният ретрограден Меркурий за годината
unsplash

Обичаме да обвиняваме ретроградния Меркурий за всичко. Бившият ви е изпратил странно съобщение? Ретроградният Меркурий е виновен. Важен имейл е хванат от вашия спам филтър? Естествено, че ретроградният Меркурий е виновен. 

Но истината е, че не всички ретроградни Меркурий са еднакви и знакът, в който се намира ретрограден Меркурий, може да окаже голямо влияние върху общото настроение. Например, от 21 април до 14 май, вторият ретрограден Меркурий за 2023 г. ще се случи в упорития знак Телец и внася интересна енергия.

В определени моменти през този период може да ви се струва, че всичко се случва изключително бавно. Това се дължи на факта, че Телецът е бавно движещ се зодиакален знак, земен знак. В други моменти може да се чувствате изключително непостоянни, което ще се дължи на Уран. 

Това може да бъде доста дезориентиращо. Но ако възприемем правилните стратегии, можем лесно да преминем през този период.

Първо: планирайте забавяне. Благодарение на два големи транзита (Сатурн преминава в Риби и Плутон се премества във Водолей) март отбеляза промяна в нашата перспектива и енергийни нива и с настъпването на по-топлото време всички бяхме щастливи да тичаме напред с пълна скорост през целия ден.

Сега всички ще се чувстваме доста уморени... За да избегнем изтощението, ще трябва да почиваме повече от обикновено и да се грижим за тялото си.

Бъдете по-внимателни относно времето си пред екрана и тъй като Телецът въплъщава сетивата на тялото, погрижете се за себе си и за петте си сетива. Слушането на музика, яденето на здравословна храна и практикуването на грижа за себе си ще бъдат от решаващо значение в този период.

Плюс това, този ретрограден Меркурий първо ще бъде в съвпад с Уран. Тъй като Уран е планетата на технологиите, можем да очакваме компютрите ни да се развалят и съобщенията ни да бъдат загубени. Техническите злополуки често вървят ръка за ръка с ретроградния Меркурий, но този път те ще бъдат по-лоши от обикновено. Така че, ако ще си вземете почивка, направете го около 21 април, по време на началото на ретроградността, за да избегнете тези неприятни моменти.

След това очаквайте промяна. Тази ретроградност ще бъде по-интензивна от типичния обратен ход на Меркурий, както защото е в съвпад с Уран, така и защото се припокрива с първия сезон на затъмненията за 2023 г. – астрологични събития, които почти винаги предизвикват големи промени. Ретроградният Меркурий и сезонът на затъмненията, които се случват по едно и също време, ще бъдат невероятно трансформиращи за всички нас, независимо от нашия зодиакален знак. 

И накрая, обърнете внимание на бюджета си. Ретрограден Меркурий в Телец ще ви насърчи да направите някои интелигентни ходове в бюджета. Тъй като Телецът е зодиакален знак със силни връзки с парите, много от нас ще открият, че надхвърлят личния или фирмения си бюджет. Въпреки че може да се наложи да намалим сега, изясняването на нашите ограничения ще ни подготви за успех. Телецът е зодиакалния знак, който Юпитер ще заеме по-късно тази година, от май 2023 до май 2024, така че изясняването на нашите финансови възможности и ограничения ще ни подготви за успех в бъдеще.

Фиксираните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – ще бъдат засегнати по-силно, тъй като Меркурий ги предизвиква да променят мнението си и да видят нещата от нова гледна точка. Риби, Рак, Дева и Козирог ще видят повече ползи [по време на ретрограден Меркурий в Телец], тъй като Меркурий и Уран им помагат да намерят готови решения на проблемите си. 

Ретроградният Меркурий завършва на 14 май, въпреки че остава в Телец до 11 юни, когато навлиза в Близнаци. Меркурий ще бъде в съвпад с лунния северен възел на съдбата. Това е голяма новина за тези, които се чувстват несъответстващи на истинския си път. Съобщенията, които получаваме по това време, и хората, с които се сблъскваме сега, може да имат огромно и положително въздействие върху нас. 

С други думи, можем да излезем от този период с усещането, че животът ни е на път да се промени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay