Как да запазите връзката си от разстояние по време на социална изолация

Как да запазите връзката си от разстояние по време на социална изолация

Бивайки във връзка от разстояние, знам това-онова за социалната дистанция. В началото на избухването на пандемията с гаджето ми се шегувахме, че няма да имаме проблеми с препоръчаните два метра разстояние, като се има предвид, че вече се намираме на 200 км. един от друг. Но почти два месеца от старта на ограниченията, вече пеем друга песен.

Преди коронавируса се срещахме един или два пъти месечно. Сега не знам кога ще го видя отново. И докато ситуацията ни е повлияла физически, ние не позволяваме да промени начина, по който общуваме – всъщност комуникацията е по-важна за нас от всякога. Изпращаме си текстови съобщения, звъним си, виждаме се чрез видео чат повече, опитваме се и да намерим нови начини да прекарваме време заедно. Макар да не е лесно, извънредното положение ме направи благодарна за цялата технология, която имаме на разположение и която ни помага да сме заедно, дори когато сме разделени. Ето няколко начина, по които успяваме да останем свързани.

Възползвайте се от технологиите. Макар социалната изолация да не е по вкуса ми, съм безкрайно благодарна, че се случва във време, в което мога да се видя с близките си с натискането на един бутон. Избирам Фейсбук или Скайп, когато е възможно. Чрез мимики комуникираме по начин, по който думите не могат, а когато някой ти липсва, виждайки го може да те накара да се почувстваш по-добре.

Бъдете креативни и любопитни. С моето гадже говорим всеки ден, но честно казано в живота ни в момента не се случва нищо особено. Когато искаме да си поговорим, но темите ни за разговор са се изчерпали, започваме да си задаваме различни въпроси, които не сме разисквали преди. Сега е времето да спрете да питате семейството и приятелите си просто как са, а да научите нещо повече за тях. Все още се изумявам от нещата, които научавам за него.

Бъдете ангажирани към разговора. С технологиите, като основен начин да поддържаме връзка, е важно да се отнасяме към виртуалните разговори като към истинските. Колкото и да е изкушаващо да гледате телевизия или да се ровите в нета, докато говорите, се опитайте да не се разсейвате. Сега се нуждаем от човешка връзка и съпричастност повече от всякога.

Създайте си график. Има много предимства на планирането на деня ви, същото важи и за времето с вашите близки. Като си насрочвате време за среща, независимо дали става въпрос за през деня или нощта, вие се уверявате, че все още поддържате връзка.

Преосмислете романтичната вечеря. Това, че не можете да излезете, не означава, че не можете да прекарате специална нощ заедно. Планирайте срещата и се включвайте онлайн. Поръчайте или си сгответе една и съща храна. Направете си коктейли и си кажете наздраве. Гледайте филм, който никога не сте гледали и го коментирайте в реално време. С малко креативност все още може да създадете перфектната вечер.

Тренирайте заедно. Не се тревожете, няма недостиг на видеоклипове с тренировки, за тези от нас, които се опитват да останат вкъщи. Включете се онлайн и се раздвижете заедно. Това е чудесен начин да прекарате време заедно и да сте здрави.

Бъдете старомодни. Оставете технологията и си пишете писма. Обичам, че мога да виждам и говоря с приятеля си всеки ден, но обожавам и да получавам малките подаръчета и мили писма, които той ми изпраща по пощата. Изпращането на физическо писмо или колет показва, че сте отделили повече време и усилия, отколкото просто да изпратите текст.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay