Как да разграничите похотта от любовта?

Как да разграничите похотта от любовта?

Как бихте могли да различите двете силни чувства? Има няколко начина. Ето кои са признаците.

Жадувате за човека физически и емоционално. Когато изпитвате похот, желанието, което изпитвате към партньора си, е предимно физиологично. Няма дълбочина в това желание. За разлика от това, физическото привличане в романтичната връзка носи повече емоции зад себе си. Във връзка, основана на похот, сексът може да е онова, което ви кара да се чувствате близки. Но в романтичната връзка близостта се засилва, защото впоследствие вие двамата можете да заспите в обятията си.

Искате да знаете техните най-близки хора. Има причина, поради която срещата с родителите е толкова важна. Може да е символична стъпка, така че когато очаквате с нетърпение този момент с половинката си, това означава, че гледате на връзката си по-сериозно. Срещата със семейството е много по-често срещана в романтичните отношения.

Не се страхувате да бъдете уязвими. Ако си позволите да се чувствате така, означава, че с вашата половинка се установили ниво на доверие. А подобна откритост е черта на романтичните връзки. Обратното, онези водени от похотта не водят дълбокомислени разговори, защото се страхуват, че така ще задълбочат връзката си, а те не се интересуват от това.

Правите партньора си част от важни събития. Когато връзката ви е силна, вие сте сигурни, че той трябва да бъде с вас на важни събития като сватби, рождени дни и други събития, важни за семейството ви. И посещаването им заедно може да направи връзката ви по-силна.

Готови сте на компромис. Можете да оставите неща, които желаете, на заден план, защото приоритет са нуждите на партньора ви. Но ви не се жертвате за връзката си. В похотта за подобни размисли няма място.

Знаете, че половинката ви не е перфектна. Във връзки, където похотта доминира, можете да видите другия сякаш през розови очила. Когато връзката ви е романтична, знаете, че партньорът ви има странности и знаете как да се справите с тях. Вие ги приемате като част от него. Когато сте завладени от похотта, можете да пренебрегвате всичко или дори да не ги забележите изобщо.

Предизвиквате се взаимно. Спорът е здравословна част от всяка връзка. Но когато изпитвате похот, то най-вероятно не сте се сблъсквали с него. Тогава искате да поддържате нещата възможно най-стабилни, за да не изгубите партньора си. Но когато сте влюбени, можете да предизвикате половинката си, защото жадувате за решение на проблем, пред който сте изправени. Желанието да се справите активно с проблемите си е още един знак, че желаете връзката ви да продължи дълго.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay