Какво е значението на числото 9?

Какво е значението на числото 9?
Canva

Нумерологията е древна метафизична система на прозрение, датираща от хиляди години и в множество цивилизации и култури. Той изследва връзката, която цифрите и буквите, свързани с нашата самоличност (особено нашето име и дата на раждане), имат с нашата личност и жизнен път. Нумерологията може да бъде мощен инструмент за самопомощ и самоосъзнаване. Неговият основен принцип е, че Вселената е система и веднъж разбита, ние оставаме с основните елементи - числата. Всичко се връща към числата.

Без значение какъв тип нумерологично число изчислявате, общото правило е, че продължавате да събирате числа, докато стигнете до една цифра, като 11 и 22 също са значими. Всеки числов профил има различно значение, личност, влияние и въздействие.

Какво е значението му?

В нумерологията числото 9 е наистина силно. Представлява завършване, макар и не окончателен край - по-скоро като изпълнение на един цикъл, така че да можете да се подготвите да започнете следващия. Това е признание за продължаващите приливи и отливи в живота. Числото 9 е последното от едноцифрените числа (които са известни като кардинални числа в нумерологията) и най-високото по стойност. Числото 9 показва, че сте живели и сте учили; вие сте ангажирани да живеете живота си по смислен, съзнателен начин и си поставяте възнаграждаващи цели.

Пътят на живота

Числото на вашия жизнен път се изчислява въз основа на вашата дата на раждане, нещо като вашия нумерологичен зодиакален знак! Това число представлява вашия характер, целта на живота ви и типа живот, който ще водите. Всъщност това е едно от най-значимите числа в нумерологичната система.

За да намерите числото на жизнения си път, просто съберете цифрите на пълната си рождена дата и след това ги извадете едн от друго, докато достигнете едноцифрено число - без 11 и 22. Случайно ли сте получили числото 9?

Ако е така, тогава вие сте състрадателни, търпеливи, щедри, разбиращи и креативни. Привлечени сте към кариери, базирани на служба (като медицина, преподаване, правителство или правосъдие) или изкуства (като музика, изкуство, писане или актьорство). Вие сте привлечени от добри каузи и благотворителни усилия и често можете да бъдете открити да се борите за правата на другите. Чувстваш се добре, когато правиш добро! Служенето на вашето семейство, общност и целия свят е крайната пътека на съдбата за хората с номер 9.

Сърдечно желание

Числото на вашето сърдечно желание (наричано също число на душевния ви порив) разкрива вашата най-съкровена страст и копнежи – несъзнателният, емоционален, мощен двигател зад вашите решения и поведение, за които не сте наясно, но въпреки това живеете. Това число може би е начинът, по който опознавате вътрешното си аз.

Извлича се чрез събиране на числата въз основа на гласните в пълното ви име при раждането. Гласните са A (стойност 1), E (стойност 5), И (стойност 9), O (стойност 6) и У (стойност 3). Съберете ги и ги намалете, докато стигнете до една цифра между 1 и 9. Получихте ли числото 9?

Ако е така, вие мислите дълбоко и философски и основната тема на вашия размисъл е как да приведете целта си в съответствие с по-голяма универсална нужда или истина. В крайна сметка душевният ви порив се свежда до служене на другите. Насочването, подпомагането, изцелението, преподаването, защитата и подкрепата на други хора е това, което ви прави най-щастливи. Вие сте привлечени към духовността и търсите по-високо съзнание, за да можете да разберете този хаотичен свят. Вашата състрадателна, отдадена природа и духовен възглед за живота привличат другите към вас и хората обичат да слушат мислите ви за живота.

Астрология

В астрологията числото 9 се свързва с Марс, планетата на амбицията, страстта и агресията. Марс управлява Овен (и в някои школи на мисълта, Скорпион). Марс дава на тези места тяхното преднина, внушавайки им огнена страст и амбиция, които, когато са насочени към алтруистични и добри каузи, са мощни. Въпреки това влиянието на Марс може да ги навлече в проблеми, когато не е насочено положително. Марс ви кара да искате да защитавате другите и да се борите за това, което е правилно.

Таро

Деветата карта от главните аркани на Таро е Отшелникът. В астрологията Отшелникът е свързан с Дева - което е различно от връзката на числото 9 с Овен или Скорпион, но не се притеснявайте.

Отшелникът е карта за просветление, мъдрост и самосъзнание. Той предполага мощни вътрешни прозрения, които се постигат чрез размисъл, медитация и съзерцание. Това е напълно противоположното настроение на подобната на Марс връзка. Ако го погледнете по определен начин, той служи като полезна подкана за номер 9 винаги да смекчават желанието си да действат с период на размисъл защо предприемат действие. Това, че сте толкова заети да служите на другите, може да отнеме вашето собствено пътуване и самосъзнание. Важно е да отделяме съзнателно време за размисъл, защото без него не можем да подредим нещата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay