Най-разпространените несигурности и комплекси при мъжете са...

Най-разпространените несигурности и комплекси при мъжете са...
Canva

Въпреки че мъжете са определени като силния пол, това не изключва възможността да бъдат несигурни в себе си. Точно като нас и те се притесняват от неща, за които може и да не сме предполагали. Това са най-разпространените несигурности/комплекси при мъжете:

Външен вид

Мъжете може да изпитват несигурност по отношение на своята визия, включително височината, телесната форма, косата, лицето и други аспекти на външния вид.

Сексуалност

Някои мъже се чувстват несигурни относно своите сексуални умения, като имат страх от неудовлетворяване на партньорката си или неспособността да я задоволят сексуално.

Социален статус

Мъжете често се сравняват с други мъже в социални аспекти, като успех в кариерата, финансово положение, статус и обществено признание. Тези сравнения могат да предизвикат несигурност или комплекси, ако мъжете се чувстват подценени или недостатъчно успешни в сравнение с другите.

Емоционалност

В обществото се често натрапва идеята, че мъжете трябва да бъдат силни и да прикриват емоциите си, което може да доведе до несигурност при изразяването на чувствата или проявяването на уязвимост.

Родителски умения

За мъжете, които са бащи или се подготвят да станат такива, несигурността може да се появи във връзка с родителските умения и способността да бъдат добри бащи.

Интимни връзки

Мъжете изпитват несигурност по отношение на привлекателността си, способността си да поддържат дългосрочни интимни връзки или страх от отхвърляне.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay