Ноктите ви се чупят: Ето как да се погрижите за тях

Ноктите ви се чупят: Ето как да се погрижите за тях
Canva

Ако ноктите ви се чупят лесно, е важно да предприемете определени грижи и да се придържате към правилни практики за поддържане на тяхната здравина и красота. Ето няколко съвета:

Хидратация

Поддържайте ръцете и ноктите добре хидратирани. Използвайте хидратиращ крем за ръце и нокти редовно, особено след измиване на ръцете.

Използване на укрепващи продукти

Прилагайте укрепващи продукти, които съдържат витамини и минерали, като например биотин и калций. Те могат да помогнат за подобряване на структурата и здравето на ноктите.

Избягвайте агресивни химикали

Носете ръкавици при почистване или при работа с химикали, за да предпазите ноктите си от вредни вещества, които могат да ги изсушат и направят по-крехки.

Нежно обработка

Избягвайте дълбокото изрязване на ноктите. Използвайте внимателно инструментите и оформяйте ноктите със заоблени краища.

Правилно използване на ноктите

Избягвайте използването на ноктите като инструмент за отваряне на кутии или други предмети, тъй като това може да ги начупи по болезнен начин.

Балансирана диета

Здравословното хранене играе важна роля за здравето на ноктите. Уверете се, че вашият режим включва достатъчно белтъчини, витамини и минерали, като например биотин, цинк и желязо.

Редовно подрязване

Изрязвайте ноктите си редовно, за да предотвратите напукването им. Използвайте фина пила, за да избегнете нараняване и надраскване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay