В кои случаи НЕ ТРЯБВА да пиете кафе

В кои случаи НЕ ТРЯБВА да пиете кафе
Canva

Малцина са онези, които не пият кафе. Това е може би най-популярната напитка в света, благодарение на която се пробуждаме всяка сутрин. В някои случаи обаче, хората трябва да бъдат внимателни или да ограничат консумацията си на кафе, а в други случаи може да бъде препоръчително да го избягват напълно. Ето някои от ситуациите, в които не трябва да пием кафе или да бъдем особено внимателни:

Бременност: Бременните жени следва да бъдат внимателни с консумацията на кафе, тъй като излишният кофеин може да бъде вреден за бебето. Препоръчва се да се ограничи консумацията на кофеин по време на бременност.

Кърмене: Кофеинът се смесва с майчиното мляко и може да се прехвърли на бебето. Майките, които кърмят, трябва да бъдат внимателни с консумацията на кафе и да ограничат количеството, което приемат.

Сърдечни заболявания: Хора със сериозни сърдечни заболявания или висок кръвен налягане трябва да бъдат внимателни с консумацията на кафе, тъй като кофеинът може да повиши сърдечния пулс и налягането.

Безсъние: Кофеинът може да засили симптомите на безсъние. Хората, които вече страдат от тези проблеми, трябва да ограничат или избегнат консумацията на кафе.

Гастроезофагеален рефлукс и хронични стомашни проблеми: Кофеинът може да раздразни стомаха и да влоши симптомите на гастроезофагеалния рефлукс (GERD) и хроничните стомашни проблеми.

Алергии или чувствителност към кофеин: Някои хора могат да бъдат алергични към кофеин или да имат непоносимост към него. В тези случаи, консумацията на кафе трябва да бъде избягвана.

Медикаменти и взаимодействие с кофеин: Кофеинът може да взаимодейства с някои лекарства. Преди да консумирате кафе, е важно да се консултирате с лекар, ако приемате рецептурни или надконтролиране лекарства.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay