Никол Ричи – дизайнер на очила или нещо повече

Какво се крие зад очилата на Никол Ричи?

Никол Ричи – дизайнер на очила или нещо повече

В интервю за шоуто "Access Hollywood " дъщерята на соул легендата Лайънъл Ричи, Никол Ричи, споделя, че притежава колекция от около 200 чифта слънчеви очила.

 

"Гледам на тях като на забавни маски, с които човек може да разнообрази лицето си. В моя защита ще кажа, че като дизайнер на слънчеви очила е оправдано да притежавам всеки чифт, който съм проектирала".

 

Аргументът на Никол звучи логично, но веднага в съзнанието ми изникна поговорката: "Обущарят ходи със скъсани обуща".

 

Може и аз да съм професионално деформирана, но колкото и да сме свикнали с разточителството на родните и световните знаменитости, дори нашето собствено понякога, голямата колекцията на Никол "говори" вместо нея. От психологическа гледна точка носенето на очила създава усещане за недосегаемост. Доказано е, че когато хората са със слънчеви очила се чувстват по-спокойни и уверени в себе си. Същото важи и за очилата с диоптър на интервю за работа.

 

Имайки предвид това, проблемите и скандалите около Ричи в миналото, нищо чудно работата на дизайнер да се е превърнала в защитен механизъм, в "маска", както казва тя, която носи пред света, близките и дори самата себе си.

 

Замислете се за работата си в момента, за специалността в университета, която сте избрали или сте искали да следвате, за любимите предмети в училище... може да си дадете сметка за неподозирани до този момент неща.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.04.2011|09:11
Жените в България носят очила, когато искат да прикрият лицето си, ако не са се гримирали или не изглеждат добре и когато просто пече силно слънце и искат да предпазят очите си. При известните личности дори и в мрачно време те си ги слагат с цел да не бъдат разпознати, не че могат да скрият от папараците, но това е друга тема. Очилата са аксесоар, който е неизменна част от визията на една жена през лятото. Те ни предпазват от вредните слънчеви лъчи и в същото време ни правят изискани и стилни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay