Ледена фантазия по улиците на Белгия

Ледена фантазия по улиците на Белгия

За поредна година белгийският град Брюж се превръща в истинска зимна приказка не само заради красивата коледна украса по улиците и ледената пързалка, а и заради фестивала на скулптурите от сняг и лед.

 

Тази година посетителите на Северната Венеция, както наричат града заради речните му канали, могат да разгледат "монументи" от всякакъв вид – от ледена статуя на Мерилин Монро до Триумфалната Арка в Париж.

 

 

Трийсет творци от над 11 страни са изваяли 74 ледени скулптури за десетата годишнина на фестивала като най-големите снежни здания достигат височина два метра и тежат по два тона. За създаването им са били нужни 300 тона лед и 400 тона сняг. Особеното тази година е, че снегът и ледът не са внесени от Канада или Финландия, а са "произведени" на място.

 

Редом до ледена скулптура, изобразяваща Сфинкса в Гиза, са представени и изваяни от лед статуи на бога слон Ганеша, Майкъл Джексън и Мадона.

 

Както всяка година, така и тази, премръзналите гости на фестивала могат да се сгреят в "ледения бар", където се сервират алкохол и топли напитки в чаши, измайсторени от истински лед.

 

Фестивалът, разположен пред площада на централна гара в Брюж, ще продължи до 16 януари следващата година.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay