Пържената бамя е най-добрият начин да се насладите на този зеленчук. Приготвена по този начин, бамята има вкусна хрупкава коричка.
Необходими продукти:
1 1/2 ч. брашно
3/4 ч. царевично брашно
2 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
1 1/4 ч. мътеница
400 грама бамя, с отстранении стъбла и нарязана на кръгчета
олио, за пържене
Начин на приготвяне:
Отрежете едно парче хартия за печене и сложете кухненска хартия върху нея.
В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, солта, чесъна на прах, червения пипер и черния пипер.
Изсипете мътеницата в средно голяма купа.
Сложете част от бамята в мътеницата, трябва да се покрие добре, след това я прехвърлете в сместа с брашното.
Повторете с останалата част.
Загрейте олио в дълбок тиган. Добавете част от бамята и пържете около 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Извадете готовата бамя върху приготвената хартия. Повторете с останалата част.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |