Избрахме още една рецепта от арабската кухня, която идеално пасва на представите ни за "полезно". Тази салата е съчетание от здравословни съставки и отгоре на всичко е страшно вкусна.
1 ч.ч. булгур
3-4 домата
1 глава лук
2-3 връзки магданоз
1 лимон
2 с.л. прясна мента
няколко листа салата (за украса)
2-3 с.л. зехтин
сол, пипер на вкус
Накиснете булгура в чаша и половина вода за една нощ. На другия ден го отцедете и поставете в голяма купа.
Смесете сока на половин лимон с 1 с.л. зехтин, сол и пипер и излейте получената смес върху булгура. Размесете добре и го оставете да престои час.
Измийте и подсушете магданоза и ментата. Отстранете стеблата и накълцайте листата, нарежете и лука. Изсипете всичко това в купата, сложете и сока на другата половина лимон, смесен с 1 с.л. зехтин.
Прибавете нарязаните на кубчета домати, разбъркайте добре и пресипете в купа за сервиване. Украсете с листата салата и вашето табули е готово.
Ако си приготвите и някое от другите био-ястия, за които сме ви разказвали - кюфтета от елда или хумус, ще се почувствате, все едно сте на вечеря в близкоизточен ресторант.
0 | 0 |