С какво водораслите са полезни за организма?

Те са популярно ястие в много страни

С какво водораслите са полезни за организма?

Има три основни вида водорасли, въз основа на тяхната пигментация: зелени (Chlorophyta), кафяви (Phaeophyta) и червени (Rhodophyta). В рамките на тези категории морски водорасли има десетки ядливи сортове, които носят изключителни ползи за здравето на човека.

Те обикновено се използват като хранителна добавка за подобряване на общото здраве и красотата. Имат висока концентрация на бета каротин, който помага в борбата с някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания.

Водораслите съдържат антиоксиданти, a освен това ограничават растежа на свободните радикали и токсини. Антиоксидантите също така стимулитат производството на необходимите ензими за поддържане на нормални функции на организма.

Подготвили сме ви десет основателни причини да направите водораслите част от хранителният си режим.

1. Превенция срещу ракови заболявания
Наличието на лигнани в морските водорасли спомага за намаляване риска от рак на гърдата. За лигнаните е известно, че потискат растежа на раковите клетки и предотвратяват развитието на ракови клетки.

2. Сърдечно-съдови заболявания
Благодарение на съдържащите се във водораслите магнезий, фолиева киселина и калий, се смята, че водораслите подпомагат сърдечната дейност, свалят високото кръвно налягане и намаляват риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Разберете кои са останалите от 10-те здравни ползи от водораслите във fitwell.bg!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay