Топ 7: Храните, които забавят стареенето

Забравете за бръчките с помощта на тези полезни плодове и зеленчуци

Топ 7: Храните, които забавят стареенето

Има толкова много продукти, които са специализирани в грижата за кожата. Постоянно виждаме реклами на кремове, гелове и какви ли не разкрасяващи процедури. Истината е, че тази комплексна грижа може да бъде постигната единствено чрез промяна в диетата.

Дори да похарчите куп пари за кремове и други мазила, ако не се храните правилно, ефектът ще бъде минимален. Подходящата храна ще направи кожата ви сияйна, млада и стегната за дълго време.

Ето и списъка с най-полезните храни, които забавят стареенето.

1. Диня
Този плод е отлично оръжие в борбата със стареенето на кожата, защото съдържа много вода. Хидратиращите ѝ свойства, както и съдържанието на антиоксиданти и минерали, правят динята много подходяща за вашата диета. Ако си похапвате диня по-често, ще се притеснявате по-малко от появата на бръчки.

Топ 7: Храните, които забавят стареенето

2. Домати
Трябва да ядете много домати, защото те са пълни с антиоксиданти на име ликопен. Те спомагат за намаляване на вредните влияния върху кожата ви и я предпазват от ултравиолетовите лъчи. Така тя ще остане гладка за по-дълго време.

3. Нар
Ядете ли често този плод, няма да ви се налага да прибягвате към скъпи разкрасителни процедури. Нарът стимулира производството на колаген, който пък придава еластичност на кожата ви. Този плод съдържа и много минерали, витамини и фосфор, които достигат до всяка една клетка в тялото и подобряват нейното състояние.

4. Киви
Кожата ви ще ви благодари, когато започнете да ядете повече киви. То съдържа голям процент витамин C и антиоксиданти, които са в основата на грижата за кожа без бръчки.

5. Спанак
Неслучайно Попай Моряка хапва спанак в промишлени количества. Този зеленчук е полезен за организма главно заради наличието на фибри и на витамините C и К. Спанакът води борба със стареенето с помощта на витамин А, който е познат още като "витаминът на младостта".

6. Броколи
И този зеленчук има вълшебното свойство да забавя процеса на стареене на кожата. В него има витамини Е, С И В6, които подобряват състоянието на кожата. В него се съдържа и коензим Q10, който се бори със стреса, и спира появата на бръчки.

Топ 7: Храните, които забавят стареенето

7. Горски плодове
Ягоди, малини, къпини - изберете любимия си плод и хапвайте смело. Всички горски плодове съдържат висок процент антиоксиданти, които забавят стареенето. Те имат и витамин С, който задържа колагена в кожата и предотвратява появата на бръчки.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay