Вкусна салата Капрезе с праскови и бурата

Салата Капрезе е любима на много хора, но има голяма вероятност леко да ви е омръзнала. Ако е така, ще ви предложим интересна вариация, която е не по-малко вкусна. 

В тази рецепта доматите са заменени с плътни летни праскови, а нарязаната прясна моцарела- с нейния по-кремообразен братовчед бурата.

Поръсена с ароматен босилек, после покрита със захаросани пекани и полята със струйка мед, тази сладка и пикантна салата стъпва по тънката линия между предястие и десерт.

Ето как да приготвите салата Капрезе с праскови и бурата:

Необходими продукти:

За меда:

1/2 c. пчелен мед

2 ч.л. лют червен пипер

За захаросаните пекани:

1/4 ч. захар

2/3 ч. печени пекани

сол

черен пипер

За салатата:

3/4 ч. листа босилек

3 средно големи праскови, нарязани

1 бурата

Резенче лимон

Листенца прясна мента, за украса

зехтин

Начин на приготвяне:

Направете пикантния мед: В малък съд на средно слаб огън оставете меда да къкри. Добавете лютия пипер и разбъркайте. Намалете котлона и продължете да готвите около 3 минути. Свалете от огъня и оставете да изстине напълно.

Направете захаросаните пекани: Сложете хартия за печене в голяма тава. В голяма тенджера на слаб огън изсипете захарта на равномерен слой и загрейте, докато се разтопи почти напълно. Добавете пеканите и щипка сол и черен пипер, след което разбърквайте непрекъснато, докато разтопената захар покрие пеканите равномерно. След като карамелът започне да пуши, веднага отстранете от котлона и прехвърлете в тавата. Внимателно отделете пеканите един от друг. Оставете да се охладят напълно.

Сглобете салатата: Разпределете босилека на равномерен слой в голяма чиния. Поставете прасковите, след това изстискайте лимон върху тях. Поставете буратата в центъра и я разрежете с помощта на нож.

Добавете захаросаните пекани, след това поръсете с пикантния мед и зехтин. Гарнирайте с мента.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay