През този сезон основото нещо, което хапваме, са салати, затова ще ви предложим рецепта за една малко по-различна салата капрезе- с праскови.
Необходими продукти:
1/2 ч. мед
2 ч. л. червен лют пипер
1/4 ч. захар
2/3 ч. орехи
сол
черен пипер
3/4 ч. листа от босилек
3 средно големи праскови, нарязани на филийки
1 брой сирене бурата
лимон
мента
зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете меда на котлона. Оставете го да започне да къкри. Добавете червения пипер и разбъркайте. Намалете топлината и оставете меда на котлона за още 3 минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади.
Подгответе една тавичка с хартия за печене. Сложете захарта в тиган и я оставете да се разтопи. Добавете орехите, щипка сол и черен пипер и бъркайте. След като карамелът започне да пуши, свалете от котлона и прехвърлете в подготвената тавичка. Внимателно отделете орехите един от друг с помощта на шпатула. Оставете да изстинат.
Сглобете салатата: В една чиния разпределете босилека на равен слой. Поставете прасковите отгоре, след това изстискайте лимона върху прасковите. Поставете буратата в центъра на чинията.
Поръсете със захаросаните орехи и полейте с приготвения дресинг.
Украсете чинията с мента.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |