Знаменитостите, които отказаха цигарите

И знаменитостите са хора с техните пороци и опити за отказване на вредните навици

Знаменитостите, които отказаха цигарите

Звездите също имат пороци, все пак и те са хора. Най-често срещаният е пушенето. Много от тях се пристрастяват заради напрегнатия си начин на живот или по други причини. Както обаче знаете, това е ужасен навик, който съсипва тялото и организма на всеки пристрастен към него.

Част от знаменитостите в Холивуд обаче решават да се борят. Използвайки най-различни техники - от йога до хипноза, успяват да се откажат. Благодарение на всичките си усилия днес те водят здравословен начин на живот, свободен от тютюнев дим. Макар и понякога да им се припалва една цигара, съумяват да се контролират.

Разберете кои са те и как са се справили с вредния навик в статията по-долу!

Аштън Кътчър
Аштън Кътчър е пушил по невероятните 40 цигари на ден, но ги е отказал заради здравето си и бившата си съпруга Деми Мур. Той успява да ги спре с помощта на книгата на Алън Кар - "Лесният начин да откажеш цигарите”, която се концентрира върху причините, поради които хората пушат, а не защо не трябва да се пуши.

Аштън казва: "Прочетох книгата. Тя ви дава напътствия и ви позволява да пушите, докато четете. На последната страница обаче пише "И сега ги откажи”. И аз го направих!”

Камерън Диас

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Красивата актриса може и да е в много добро здраве днес и да обича здравословния начин на живот, но през 90-те е свивала по 20 цигари на ден. В крайна сметка, вината е тази, която й помага да се откаже от вредния навик.

Актрисата успява да спре цигарите по времето на снимките на "Ангелите на Чарли”, за да влезе във форма. След приключването на филма обаче, тя отново се връща към тях. След като разочарова феновете и семейството си, решава да се откаже от тютюна завинаги.

Гуинет Полтроу

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Актрисата, която се раздели със съпруга си Крис Мартин, води изключително здравословен начин на живот. Това обаче не означава, че преди това не е пушила по две кутии цигари на ден. Гуинет Полтроу е била заклета пушачка, която обаче в един момент решава да приключи с тютюна.

Актрисата споделя, че понякога много й се иска да запали цигара, но се спира, защото е изключително доволна, че може да се контролира. Има случаи, в които пали цигара - ако някоя роля в киното го изисква.

Дженифър Анистън

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Култовата актриса от сериала "Приятели” е била една от знаменитостите, пристрастени към никотина. В момента тя може да се похвали, че е една от най-запалените по йога жени в света, но неотдавна не е пускала цигарата от устата си. Както може би сами се досещате, именно йогата е помогнала на Дженифър Анистън да преодолее зависимостта си.

Чарлийз Терон

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Красивата актриса е била една от най-страстните пушачки в света на звездите. Изразходвала е по три кутии на ден. Борбата с порока е била дълга, но все пак тя е успяла да приключи с цигарите. Също като при колежката й Дженифър Анистън, йога упражненията са били тези, които са й помогнали.

Жизел Бюндхен

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Всички смятаме, че най-скъпоплатеният модел в света - Жизел Бюндхен, винаги е изглеждала страхотно. Това обаче не е така. В ранните дни на кариерата си, моделката е разчитала на цигарите, за да поддържа перфектната си фигура. През 2003 г. обаче решава да ги откаже. И въпреки, че е качила почти 7 килограма, тя не се е върнала към вредния навик. Решение, за което не съжалява и до днес.

Брад Пит

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Брад Пит използва никотинови лепенки, за да се откаже от тютюна. Първият му опит е свързан с филма "Троя”, за който Брад е трябвало да бъде в перфектна форма. Скоро след това обаче започва отново да пуши.

Вторият опит осъществява, заради любимата си Анджелина и децата им, но отново се проваля. Актьорът казва: "Аз съм професионален пушач. Прекалено много ми липсва, за да се откажа.”

Барак Обама

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Президентът на САЩ се опита да замени цигарите с никотинови дъвки за няколко години по време на първия си мандат. В крайна сметка той успя да елиминира вредния навик напълно, въпреки стреса, който му налага неговата позиция.

Когато репортер го попитал защо точно сега е отказал цигарите, той отговорил: "Защото ме е страх от съпругата ми.” Явно поговорката "Зад всеки успял мъж стои една силна жена” важи с пълна сила за президентското семейство.

Мат Деймън

Знаменитостите, които отказаха цигарите


Тайната на Мат Деймън? Хипноза. След три сесии с хипнотизатор, актьорът къса с навика си. Ето какво споделя по темата:

"Той ме научи, че причината, поради която най-накрая се отказваш е, защото виждаш какво ти причиняват цигарите. След като веднъж осъзнаеш какви са последствията, няма начин да продължиш да пушиш. Мисля, че това се отнася за всяко едно пристрастяване."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 15.04.2014|14:39
Поздравления за всички.
8
Не е посочен 15.04.2014|09:07
Радвам се, че са се справили с вредния навик.
7
Не е посочен 14.04.2014|18:46
Камерън Диас е супер спортна мадама, за това се изненадвам, че е пушила. А за Чарлийз Терон въобще не съм предполагала...
6
Не е посочен 14.04.2014|16:53
Ехе 7 килограма е била качила Жизел, даже не съм разбрала кога е станало, ама сега и след две бременности пак изглежда супер.
5
Не е посочен 14.04.2014|16:01
Брей, браво на тези звезди, за някои от тях не знаех дори, че са пушили.
4
Не е посочен 14.04.2014|15:05
Поздравления понякога не е толкова лесно да се откажат цигарите.
3
Не е посочен 14.04.2014|11:50
много добре са направили
2
Не е посочен 14.04.2014|10:30
Брей. чак не мога да си представя Барт Пит и Анистън особено да са били пушачи. Ама може, може.
1
Не е посочен 14.04.2014|09:38
Браво на тях, направили са нещо добро за себе си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay