Инфлуенсърка, даваща родителски съвети получи максимална присъда за малтретиране на деца

Бивша инфлуенсърка в YouTube, която даваше родителски съвети онлайн, беше осъден на до 30 години затвор, след като призна, че е малтретирала физически и емоционално децата си.

Руби Франке, майка на шест деца от Юта, която дава съвети за родителство чрез някога популярен видео блог, наречен "8 Passengers", убеждавала двете си най-малки деца, че са зли, обладани и трябва да бъдат наказани, за да се покаят.

42-годишната жена и нейният бизнес партньор, консултантът по психично здраве Джоди Хилдебранд, се признаха за виновни по четири обвинения за утежнено насилие над деца. В споразумението си Франке признава, че е ритала сина си, докато е била обута с ботуши, държала е главата му под водата и е затваряла устата и носа му с ръце.

Тя и Хилдебранд признават, че също са принудили момчето да работи часове наред в летните жеги без много храна или вода, причинявайки дехидратация и слънчеви изгаряния с мехури.

Според записите на спешни повиквания, 12-годишният син на Франке е избягал през прозореца на къщата на Хилдебранд в град Ивинс в южната част на Юта през август и е помолил съсед да се обади в полицията.

"Беше слаб, целият в рани и имаше тиксо около глезените и китките си", обяснява съседът.

Според заповедта за обиск момчето казало на полицаите, че Хилдебранд е използвала лют червен пипер и мед, за да прикрие раните им.

Двете жени са арестувани в дома на Хилдебранд и всяка от тях е обвинена в шест престъпления за утежнено насилие над деца.

Франке се признава за виновна по четири от шестте си обвинения и за невинна по две на изслушване през декември в споразумение, което бе прието от съда.

Двете получават по четири отделни присъди затвор от 1 до 15 годиниПрисъдите ще текат последователно и са максималните за всяко обвинение според закона на ЮтаПродължителността на всяка присъда лишаване от свобода в крайна сметка ще бъде решена от Съвета по помилвания и условно освобождаване на Юта. Жените обаче няма да излежават повече от 30 години поради закон в Юта относно последователни присъдисъобщава Business Insider.

"Никога няма да спра да плача, че нараних нежните ви души. Готовността ми да пожертвам всичко за вас беше майсторски манипулирана в нещо много грозно. Взех от вас всичко, което беше меко, безопасно и добро", казва Франке в съда.

Преди да бъде арестувана през 2023 г., Руби Франке вече е противоречива фигура в света на родителските влогове. Родителите на семейство Франке са слно критикувани онлайн за определени родителски решения, включително за забрана на най-големия им син да влиза в спалнята си в продължение на седем месеца, защото се шегува с по-малкия си брат. В други видеоклипове Руби Франке говори за отказа да занесе обяда на детето си в детската градина, след като го е забравила вкъщи и заплашва да отреже главата на плюшена играчка на дъщеря си, за да я накаже за рязане на неща в къщата.

Според CTV News каналът "8 Passengers" в YouTube оттогава е приключил и Кевин Франке подава молба за развод.

И Франке, и Хилдебранд имат 30 дни да обжалват присъдите си.

 




0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay