Риана официално е милиардер

Риана официално е милиардер

Вече знаем, че Риана е една от най-разпознаваемите поп диви в нашата епоха, но тя е и най-богатата музикантка в света! Според най -новата класация на Forbes, нетната стойност на Риана е 1,7 милиарда долара. Да, тя официално е милиардер! Освен че е най-богатата жена музикант в света, тя е и втората най-богата жена артистка, след Опра Уинфри. За разлика от много други музиканти обаче, Риана не изкарва пари от турнета в момента. Всъщност тя не е имала музикално турне от 2016 г. И така, откъде идват всички тези пари?

Музиката на Риана все още е основен източник на доходи. През 2016 г. тя спечели 11,1 милиона долара само през тази година от стрийминг и продажби, а музиката й продължава да бъде изключително популярна. На всичкото отгоре, тя е частичен собственик на стрийминг услугата Tidal, която беше оценена на 600 милиона долара през 2017 г. В допълнение към музиката, тя също направи пробиви във филмовата индустрия: тя беше ко-стар в Ocean's Eight през 2018 г., а също така преди това се появи в Annie and Battleship, между другото. Ясно е, че разнообразната кариера на Риана наистина се е изплатила.

Извън развлекателната индустрия, Риана е изкарала много пари чрез модни сделки. През 2017 г. Риана пусна Fenty Beauty, линия за красота, за която Vogue съобщи, че е реализирала над 100 милиона долара продажби в рамките на 40 дни от старта и огромните 570 милиона долара през 2018 г. Тя имаше 11 аромата, с дебюта си през 2011 г. които правят над 80 милиона долара. В крайна сметка тя започна своята линия бельо Savage от Fenty. Въпреки че луксозната линия за дрехи на Fenty беше затворена по-рано тази година, печалбите от нея й помогнаха да достигне статут на милиардер.

Въпреки че това не е нейният настоящ източник на доходи, доста голяма част от нетната стойност на Риана през целия й живот идва от турнета през годините. Например, BET съобщи, че нейното турне "Loud" за 2011 г. е спечелило 90 милиона долара, голяма част от които са отишли директно за самата певица. Тя се справи още по-добре при следващото си турне, "Diamond World Tour" за 2013 г., което донесе над 140 милиона долара, като 84 от 87 спирки бяха напълно разпродадени, както съобщава Billboard. До 2016 г. с "Anti World Tour" Риана печелеше пари не само чрез продажба на билети и стоки, но и с промоции. New York Post разкри, че Риана подписала договор на стойност 25 милиона долара със Samsung за популяризиране на компанията по време на турнето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay