Каква роля имат играчките в интимнитe преживявания на една двойка?

Каква роля имат играчките в интимнитe преживявания на една двойка?
Pexels

Замисляли ли сте се кога обикновено започваме да използваме секс играчки в интимния си живот? Много често това се случва при двойки, при които тръпката е позагубена и е нужно известно разнообразие. От друга страна, често подобно "нововъведение” се забелязва и при партньори, които нямат проблем с тръпката, но усещат, че добавянето на играчки ще направи секса още по-добър.

Ако доскоро закупуването на секс играчки от магазини като Passion.bg бе считано за табу, днес това е нещо съвсем нормално за хора от всякакви възрасти. В крайна сметка, всички правим секс, нали така? Играчките могат да бъдат онази дълго търсена "подправка”, която да направи интимните ни преживявания още по-вълнуващи.

Струва си в следващите редове да поговорим за секс играчките и как те могат да направят интимния ни живот още по-пленяващ.

Секс играчките допринасят за повече и по-интензивни оргазми

Знаете ли, че повечето жени не могат да достигнат оргазъм единствено чрез проникване, като те имат нужда от допълнителна стимулация за целта? Да, мъжете вероятно не искат да чуват това, но все пак говорим за физиология - просто така е устроено женското тяло.

Тук секс играчките могат да помогнат значително, най-вече чрез стимулация на клитора, която от своя страна да доведе до онзи сублимен момент на наслада. Подобна стимулация не може да бъде осъществена единствено чрез стандартен секс, което от своя страна може да свали напрежението от мъжете в търсенето на женски оргазъм. Господата ще се съгласят, че надали има по-неприятно усещане от това да не си успял да задоволиш партньорката си.

Секс играчките вече са за двама

Много хора вероятно си представят, че секс играчките са нещо, което се използва най-вече самостоятелно и при липсата на партньор. Е, това не е точно така, особено в последните години, когато на пазара се появиха играчки за двама.

Така партньорите могат да изпитат взаимно удоволствие от половия акт, наслаждавайки се едновременно на нововъведенията в интимния им свят. Пример за подобни играчки са вибраторите за двама, които носят наслада както на дамата, така и на господина в сексуалната игра.

Помагат ни да комуникираме по-качествено за секс

Макар и това да изглежда странно, в днешно време все още има двойки, които се притесняват да говорят открито за секс. Дискутирането на подходящите секс играчки може да ви помогне да се отпуснете и да навлезете в други важни теми, свързани със сексуалния ви живот. Така не само ще узнаете какво да подобрите в леглото, но и ще опознаете по-добре вашия партньор.

Край на монотонните изживявания

Както споменахме по-рано, в даден момент сексът може да се превърне в рутина, което, сигурни сме, никой не желае да се случва. Тук именно играчките могат да окажат безценна помощ, както съветват от Passion.bg. Благодарение на тях, можем да опитаме нови неща и да изненадаме приятно партньора си, особено когато той не го е очаквал от наша страна.

Секс играчките помагат в случай на сексуална дисфункция

За сексуалната дисфункция трябва да се говори открито, а не да се счита за табу. Тук стигмата определено не помага, тъй като има огромен брой хора с различни проблеми от това естество.

Експертите препоръчват използването на подходящи секс играчки при състояния като притеснение, нужда от лубрикация на вагината и цялостна невъзможност за достигане на оргазъм от страна на жената.

Вече има немалко опции и за мъжете, като например - "помощници” при преждевременна еякулация, които могат да им позволят да се радват на по-продължителен секс.

Заключение

В заключение можем да посочим, че неслучайно все повече хора се "отварят” към секс играчките като средство за разнообразяване, но и подобряване на сексуалния живот. Както отбелязахме, те отдавна не са табу, като се използват активно от хора на всякаква възраст. А вие бихте ли опитали?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay