Защо мъжете захвърлят чорапите си на пода?

И как да ги отучим!

Защо мъжете захвърлят чорапите си на пода?
Canva

Една от темите, която неизбежно ни обединява, когато говорим а мъжете си, опрделено е тази за чорапите на пода. Е, понякога ги намираме и на много по-странни места, но пък в един момент спира да ни прави впечатление. И все пак, чорапите на пода могат да бъдат много досадни и неприятни, особено когато ги намираме постоянно или пък не успяваме да ги намерим, защото отдавна са изчезнали я под някой шкаф, я под леглото.

Но защо мъжете ни измъчват по този начин?

Удобство

Хвърлянето на чорапите на пода е лесен начин за отърваване от тях след като бъдат събути. Вместо да търсят коша за пране (нищо, че той не се разхожда из къщата и не сменя местоположението си постоянно) или да ги поставят на място, някои мъже предпочитат да ги хвърлят на пода, където са на видно място и лесно достъпни за следващото ползване. Да, ще се изненадате колко пъти може да бъде носен един чифт чорапи, преди да бъде изпран... или изгубен.

Небрежност

За някои мъже хвърлянето на чорапите на пода може да е просто израз на липса на навици за спазване на ред у дома. Те може да не се притесняват особено за поддръжката на дома или да считат, че почистването е напълно ненужно. Действително на некои мъже мръсотията изобщо не им прави впечатление.

Просто навик

Преди майка му е събирала чорапите от пода, сега ще ги събирате вие... Това може да е изучен поведенчески модел, който е станал автоматичен и не се осъзнава в повечето случаи. Честито!

Отучването от този досаден навик определено би било истинско предизвикателство, но не е невъзможно! Обсъдете открито с мъжа си неговия навик и изразете какво ви притеснява или дразни. Той трябва да разбере колко важно е за вас да поддържате дома си чист и спретнат.

Можете да изпробвате и подсъзнателния метод. Поставете коша за пране на достъпно място в близост до обувките или в банята. Създайте визуално напомняне за правилното място, където да се поставят чорапите.

Поетапният метод също би свърщил чудесна работа. Например, ако мъжът обикновено хвърля чорапите на пода в спалнята, може да го насърчете да ги поставя на един конкретен, по-дискретен рафт или шкаф. Така постепенно ще свикне и ще се отучи от неприятния си навик.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay