8-те най-добри съвета за пране на всички времена

8-те най-добри съвета за пране на всички времена
Pexels

В списъка с най-малко любимите домакински задължения, предполагаме, че прането е някъде в челната петица. И ако имате голямо семейство, това е една от онези задачи, които сякаш никога не свършват.

Има обаче съвети, които могат да направят прането по-лесно. Тук няма нищо новаторско, само малки трикове, за да ускорите процеса на пране. 

Ето осем от любимите ни начини да направим прането по-бързо и лесно:

1. Намаляване на времето за сушене

Ако изглежда, че изсъхването на кърпите ви за баня отнема цяла вечност, инвестирайте в комплект вълнени топки за сушене. Когато се добавят към голямо количество пране в сушилнята, те не само ще помогнат на дрехите да изсъхнат по-бързо, но и ще намалят намачкването. Бонус: Добавете няколко капки етерично масло и топките за сушилня ще придадат свеж аромат на вашето пране. 

За да ускорите времето за сушене, трябва също така да избягвате претоварването на машината. Оставете място за свободното движение на дрехите, за да може топлият въздух да циркулира.

2. Купете си уред за сгъване на дрехи 

Ако сгъването на дрехи е най-досадната част за вас, можете да си купите джаджа за сгъване на дрехи. Представлява обикновено пластмаса във формата на правоъгълник, върху която бързо и лесно се сгъват дрехите.

3. Сгъваем кош за пране

Кошовете за пране обикновено са обемни и трудни за съхранение. Можете да изберете сгъваем вариант, който можете лесно да прибирате в някой шкаф или дори да държите изправен до пералнята. 

4. Избирайте по-кратък цикъл на пране

Ако имате дрехи, които са носени само веднъж или два пъти и не са с петна, избирайте по-кратка програма за пране. Няма смисъл дрехите да се въртят в пералнята 3 часа, ако са сравнително чисти.

5. Пропуснете търсенето на липсващи чорапи

Не губете време в търсене на липсващи чорапи в сушилнята. Вместо това вземете няколко торбички за пране и групирайте всичките си чорапи. Когато дойде време да сгънете чистото си пране, ще бъде по-лесно да съберете чифтовете, ако чорапите са в отделна торбичка.

6. Разпределяйте прането във времето 

Ако не искате да прекарате цялата неделя в пускане на перални, разпределете прането в различните дни от седмицата. Например в понеделник чаршафи, в сряда кърпи, в петък дрехи и т.н. Така в неделя ще можете да си почивате, вместо да перете и сгъвате дрехи.

7. Инвестирайте в уред за гладене с пара

Изваждането на дъската за гладене и изчакването ютията да загрее е отнемащ време процес, особено когато бързате да се приготвите сутрин. Инвестирайте в уред за гладене с пара, който ще ви спести много време и ще направи гладенето много по-приятно.

8. Купете си кош за дрехи с разделители

Ако кошът ви за пране има различни отделения, прането ще бъде много по-лесно. Има кошове с различни отдели- за черно, бяло и цветно пране. Така няма да губите време в сортиране на дрехите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay