Как да отстраним петната от дезодорант по дрехите

Как да отстраним петната от дезодорант по дрехите
Canva

Премахването на петна от дезодорант от дрехи може да бъде предизвикателство, но с правилните техники и продукти можете успешно да се псравите с тези упорити петна. Ето ръководство стъпка по стъпка за отстраняване на петна от дезодорант от дрехи:

Предварително третиране: Преди да започнете процеса на пране, отстранете излишния дезодорант от тъканта. Използвайте лъжица или тъпа нож, за да изстържете внимателно петното, като внимавате да не повредите влакната на тъканта.

Нанесете препарат

Намокрете зоната на петното с хладка вода и след това нанесете обилно количество препарат за пране или препарат за отстраняване на петна. Ако петното е сухо, използвайте четка за зъби или мека четка, за да втриете препарата в тъканта. Уверете се, че покривате цялата засегната област, включително ръбовете на петното.

Почистете с четка

Оставете препарата да престои няколко минути, за да разхлабите мръсотията. След това използвайте четка за зъби или мека четка, за да почистите петното с кръгови движения. Внимавайте да не търкате прекалено силно, тъй като това може да причини увреждане на тъканта.

Изплакнете и изсушете

Изплакнете зоната на петното с хладка вода, докато изчезне сапунът. След това поставете дрехата в пералнята и я изперете според инструкциите на етикета. Уверете се, че използвате гореща вода, тъй като тя може да помогне за премахване на упоритите петна от дезодорант.

Проверка

След завършване на цикъла на пране проверете дрехата, за да видите дали петното е изчезнало. Ако не, повторете процеса на предварително третиране, нанасяне на препарат и изплакване. В някои случаи може да се наложи да изперете дрехата няколко пъти или дори да използвате специален препарат за отстраняване на петна.

Не забравяйте, че резултатите може да варират в зависимост от вида на тъканта, възрастта на петното и ефективността на използваните продукти. Винаги тествайте метода за отстраняване на петна върху незабележима зона от тъканта, преди да третирате цялото петно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay