3 бързи идеи за вечеря с пилешко

3 бързи идеи за вечеря с пилешко
Canva

Вероятно шеф Манчев би казал, че пилешко месо за вечеря не се сервира. Но пък ние сме почитатели на леките меса, с които да не преяждаме вечер. Затова днес ви предлагаме 3 лесни идеи за бърза вечеря с пилешко!

ето три лесни идеи за вечеря с пилешко:

Пилешко на тиган с песто и салата:

Подправете пилешки филета със сол, черен пипер и любими подправки. Заържете ги на средно висока температура до златисто. Поднесете с песто или домашен сос от ваше предпочитание. Сервирайте със салата от пресни зеленчуци и като домати, краставици, авокадо и дори репички. Овкусете с малко зехтин и оцет или любим дресинг.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Пилешко гювече със зеленчуци:

Задушете нарязани пилешки филета с нарязани зеленчуци като моркови, целина, печурки и пиперки в тиган с малко зехтин. Подправете със сол, черен пипер и любими подправки като розмарин или магданоз. Добавете малко зеленчуков бульон и оставете да се задуши на слаб огън до готовност. Сервирайте с късно добавени пресни подправки и плънки като копър или босилек.

Пилешко паста алфредо:

Сварете паста по инструкциите на опаковката. Нарежете пилешки филета на кубчета и ги задушете в тиган с малко зехтин и ситно нарязан чесън. Добавете животинска сметана и настърган пармезан към пилешкото смесвайки докато сиренето се разтопи и сместа стане кремообразна. Смесете пилешката смес със сварената паста и поднесете горещо, поливайки с още пармезан и ситно нарязан магданоз за оформление.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay