Солената торта е изключително лесен и в същото време ефектен начин да впечатлите гостите си с апетитно ястие. Най-често тя се прави с палачинки, но днес ще ви предложим една олекотена нейна версия, която се приготвя значително по-бързо и е идеален вариант за лятото.
Необходими продукти:
200 г извара
1 кг домати
150 г шунка
200 мл течна сметана
½ връзка пресен копър
½ връзка магданоз
50 мл доматено пюре
Начин на приготвяне:
На дъното на 4 чинии подредете плътно резенчета домати.
Поръсете обилно с копър и магданоз.
Върху тях намажете един пласт с половината извара, смесена с доматеното пюре.
След това наредете нарязаната на филийки шунка.
От останалата извара, разбитата сметана, солта и черния пипер направете гъста заливка (да се маже с нож) и покрийте с нея шунката.
Още интересни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |